AKTUELNO  
 


VAŽNA OBAVESTENJA

NASTAVNO-NAUČNO VEĆE

96. sednica NNV

96. sednica Nastavno-naučnog veća koja će se održati elektronskim putem zakazana je za 23.12.2020. godine (sreda) sa početkom u 13.00.

Opširnije pogledajte ovde.


Zapisnik sa 95. sednice Nastavno-naučnog veća

Zapisnik sa 95. sednice Nastavno-naučnog veća pogle-dajte ovde.


Zbog novogodišnjih i božićnih praznika Fakultet neče raditi počev od 31.12.2020. godine, zaključno sa 8.01.2021. godine. Odluku pogledajte ovde
ANKETU

STAVOVI I ISKUSTVA STUDENATA I NASTAVNIKA FAKULTETA MEDICINSKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU O EDUKACIJI TOKOM PANDEMIJE COVID-19 popunite ovdeUPUTSTVO ZA STUDENTE sa potencijalnim simptomima za infekciju uzrokovanu virusom SARS-CoV-2 pogledajte ovdeUPUTSTVA
ZA NASTAVNIKE

Prostor opremljen za izvođenje nastavnog procesa korišćenjem
online ZOOM platfome na Institutima FMN

Opširnije pogledajte ovdeOTVORENI POZIVI ZA PODNOSENJE PROJEKTNIH PRIJAVA

Obaveštavamo vas da na internet stanici Univerziteta u Kragujevcu, u zasebnoj sekciji posvećenoj otvorenim pozivi-ma za podnošenje projektnih prijava, možete naći informacije o trenutno aktuel-nim pozivima, sa rokovima, temama i linkovima ka njihovim zvaničnim internet stranicama.
Trenutno je izdvojeno preko 25 poziva koji mogu biti interesantni za apliciranje.

Opširnije pogledajte ovde


Erazmus+

Ako hoćeš da provedeš jedan semestar u inostranstvu, pogledaj video prezentaciju o Erazmus+ konkursu za mobilnost i prijavi se odmah!

Stipendija te čeka!PREPORUKE ZA PREVENCIJU BOLESTI COVID-19 NA VISOKOSKOLSKIM USTANOVAMA U OKVIRU MERA VEZANIH ZA SPREČAVANJE SIRENJA BOLESTI COVID-19


PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANJE POJAVE I SIRENJA ZARAZNE BOLESTI

Plan primene mera za sprečavanje pojave i širenja zarazne bolesti FMN pogledajte ovde


KONSENZUS O PRIMENI KLOZAPINA TOKOM PANDEMIJE COVID-19
Tekst priredila i prila-godila prof. dr Dragana Ignjatović Ristić
Obuka za savetnika za hemikalije
i polaganje ispita za obnovu licence za savetnika za hemikalije

UPUTSTVO ZA NAVOĐENJE AFILIJACIJE

Uputstvo za navođenje afilijacije prilikom pisa-nja naučnog rada zaposlenih pogledajte ovdeAKADEMSKI
kalendar
Serbian Journal of Experimental
and Clinical Research


VAŽNO OBAVESTENJE MINISTARSTVA PROSVETE NAUKE I TEHNOLOSKOG RAZVOJA

U skladu sa dopisom Vlade Republike Srbije broj 512-025-1/2021-01 od 13. januara 2021. godine. obaveštavamo Vas da je potrebno, ukoliko ste zainteresovani za imunizaciju, da se za istu prijavite na portal eUprave https://euprava.gov.rs/usluge/6224 najkasnije do nedelje, 17. januara 2021. godine. radi realizacije plana vakcinacije nadležnog organa.

To je prvi korak u organizaciji masovne imunizacije i dobijanja termina i mesta vakcinacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije " Dr Milan Jovanović" Batut.

Napominjemo da oni koji su se već prijavili na portalu eUprave nije potrebno da ponavljaju prijavu.

Ministar
Branko RužićSTUDENTI ZA DECU KOSMETA

U poslednjih nedelju dana, na Fakultetu medicinskih nauka organizovana je akcija „Preuzmi ulogu Deda Mraza“. Svi studenti imali su priliku da daju doprinos u vidu slatkiša i slaniša, u cilju pravljenja novogodišnjih paketića za mališane sa Kosova i Metohije.

Članovi Studentskog parlamenta spakovali su 176 paketića koji su napravljeni uz pomoć studenata Fakulteta medicinskih nauka, a prikupljeno je ukupno 1186 na nivou Univerziteta u Kragujevcu, što je duplo više nego prethodne godine.

Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u akciju u vidu doniranja slatkiša, članovima Studentkog parlamenta na celodnevnom pakovanju paketića, organizatorima European Online Dental Congress na donaciji, i nadamo se da ćemo u ovim hladnim zimskim danima biti nečiji razlog osmeha i topline.

Opširnije pogledajte ovdeFMN U KRAGUJEVCU NIJE PREKIDAO MEĐUNARODNU SARADNJU UPRKOS KORONI (RTK, 21.12.2020)

Na Fakultetu medicinskih nauka nastavni kadar uspeo je da održi međunarodnu saradnju, koja nije prekidana tokom pandemije.

Naučno-istraživački rad je, takođe, organizovan u kontinuitetu, a tokom ove godine objavljeno je preko 150 naučnih radova, navodi docent dr Nevena Jeremić koja je na Fakultetu medicinskih nauka zadužena za međunarodnu saradnju i naučno-istraživački rad.

U narednoj godini profesori i saradnici ove visokoškolske ustanove nastaviće sa svojim planovima, bez obzira na okolnosti.

Međunarodna saradnja profesora, saradnika i studenata Fakulteta medicinskih nauka ni u otežanim uslovima zbog korona virusa nije prekidana.

Ovaj fakultet, koji se nalazi na prestižnoj Sangajskoj listi na kojoj je svega 2 odsto svetskih univerziteta, karakteriše kvalitetan naučno- istraživački po kome je prepoznatljiv u međunarodnim okvirima.

U veoma teškim i složenim okolnostima zbog kovida-19, međunarodna saradnja se nastavlja, navodi docent dr Nevena Jeremić.

I u narednoj godini uslovi rada biće otežani, smatraju na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, jer je veliki deo nastavnog kadra angažovan u nekoj od kovid klinika kragujevačkog Kliničkog centra

Opširnije pogledajte ovdeZA NAMA OSTAJE TESKA ALI USPESNA GODINA

Godina na izmaku, koju je svakako obeležila pandemija korona virusa, za Fakultet medicinskih nauka, po mnogim parametrima, bila je uspešna a ono na šta smo najponosniji je činjenica da se naš Univerzitet i ove godine, zahvaljujući našem Fakultetu, drugu godinu za redom našao na Sangajskoj listi za oblast klinička medicina, rekao je, gostujući u emisiji ''Razgovor s povodom'' Radio televizije Kragujevac dekan prof. dr Vladimir Jakovljević.

Naglašavajući da su u ovoj teškoj godini na FMN akreditovana tri nova studijska programa, doktorske akademske studije menadžment u sistemu zdravstvene zaštite i master programi regenerativna medicina i ishrana i suplementacija, prof. Jakovljević je podsetio da Fakultet sada ima 11 akreditovanih studijskih programa i da je to zapravo jedan Univerzitet. Dekan je izrazio i zadovoljstvo što je ove godine za upis na sve studijske programe na osnovnim akademskim ali i na doktorskim studijama vladalo veliko interesovanje i da su sva mesta popunjena u prvom upisnom roku. ''Ništa manje interesovanje nije bilo ni prilikom oba ovogodišnja konkursa za upis na zdravstvene specijalizacije što pokazuje da doktori medicine, stomatologije i magistri farmacije, koji žele da se dodatno usavršavaju, kao i ustanove u kojima su zaposleni, prepoznaju kvalitet i kontinuitet koji imamo u ovom delu postdiplomskog usavršavanja'', rekao je Jakovljević.

Opširnije pogledajte ovdeSTARTOVALA PRVA GENERACIJA STUDENATA
MASTER AKADEMSIH STUDIJA ISHRANA I SUPLEMENTACIJA

Uručenjem indeksa i uvodnim predavanjem prof. dr Vladimira Živkovića, rukovodica master programa ishrana i suplementacija, danas je na Fakultetu medicinskih nauka startovala prva generacija studenata na ovom, novoakreditovanom studijskom programu. U prvom upisnom roku prijavilo se 25 kandidata koji su danas dobili indekse a s obzirom da je u toku i drugi upisni rok očekuje se još najmanje 10 studenata koji će u školskoj 2020/2021. godini pohađati ove master studije.

Prema rečima prof. Živkovića naš Fakultet je prvi u Srbiji koji je akreditovao ovaj akademski program koji obrađuje ishranu i suplementaciju a pored diplomaca biomedicinskih nauka program je namenjen i profesorima fizičkog vaspitanja. ''Naš osnovni cilj i zadatak je da svim studentima približimo sve relevantne informacije i saznanja koja se odnose na ishranu, nutriciju i suplementaciju kako u opštoj populaciji, tako i u populaciji sportista, ali i posebnih grupa- stare, mlade, trudnica. U nastavi će, pored naših profesora, učestovati i kolege iz Antidoping agencije Republike Srbije koji su uz nas idejni tvorci ovog programa'', rekao je prof. dr Vladimir Živković.

Opširnije pogledajte ovdeERAZMUS 2021- INOVIRAJ, KREIRAJ, APLICIRAJ

Drage kolege,

Drugi vebinar iz kampanje „Inoviraj, kreiraj, apliciraj“ će se održati u subotu, 12. decembra u 14 časova.
Tema vebinara biće priprema i pisanje aplikacija za Erazmus+ projekte, a na vebinaru će govoriti prof. dr Ljiljana Tasić, rukovodilac nekoliko EU projekata (KOST, Tempus i Erazmus+) i prof. dr Dragan Milovanović, redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

S poštovanjem,
Erazmus+ tim FMN

Link za pristup vebinaru:

Zoom id:262 405 0628
Passcode:7h8ErC

OBELEŽANA SLAVA SVETI ALIMPIJE STOLPNIK I
43 GODINE POSTOJANJA FMNFakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu obeležio je danas, 9. decembra krsnu slavu Svetog Alimpija Stolpnika i 43 godina postojanja fakulteta. Zbog aktuelne epidemiološke situacije u Kragujevcu i Srbiji, ali i čitavom svetu, ovogodišnje obeležavanje Slave i Dana FMN proteklo je u skladu sa važećim epidemiološkim merama, pa je izostalo tradicionalno okupljanje gostiju, nastavnika i saradnika kao i svečana akademija.

Čin rezanja slavskog kolača obavio je Njegovo Preosveštenstvo episkop Sumadijski Jovan uz sasluženje sveštenstva Saborne crkve u Kragujevcu. Domaćin slave, prof. dr Vladimir Živković, uz čestitke svim nastavnicima, saradnicima, studentima i zaposlenima na Fakultetu poželeo je svima dobro zdravlje i izrazio nadu da ćemo se narednog 9.decembra svi tradicionalno okupiti u našoj zajedničkoj kući i na tradicionalan način obeležiti i Slavu i Dan FMN. ''Godinu za nama obeležila je i nažalost još uvek obeležava pandemija korona virusa. Naša institucija je u svim ovim mesecima, a naročito sada kada beležimo najveći broj zaraženih i preminulih dala značajan doprinos očuvanju zdravstvenog sistema. Naše kolege, zaposleni, koji su u prvim linija borbe protiv korone u kovid jedinicima, do onih koji edukuju studente u jako teškim okolnostima, zajedničke se trude da se ova kriza što je moguće lakše i sa što manje žrtava prevaziđe. Naša institucija je na taj način uradila i još uvek radi ono što je najbolje za društvo'', rekao je prof. dr Vladimir Živković.
Prema tradiciji, prof. Živković, ovogodišnji domaćin slave, deo slavskog kolača predao je novom domaćinu, prof. dr Goranu Davidoviću prodekanu za specijalističke i uže specijalističke studije. On je rekao da je ono što je FMN izdvojilo od ostalih, u vanrednim okolnostima, jeste kontinuitet u radu, a studenti su rad na daljinu ocenili najvišim ocenama. ''Evidentno je da postoji nedostatak praktičnog rada što smo pokušali da nadomestimo kroz prikaze slučajeva takođe on lajn i zaista mislim da smo uspeli da postignemo ono što nam je bila obaveza kao naučne ustanove, a to je edukacija naših studenata. Raduje nas i veliko interesovanje za specijalističke i uže specijalističke studije na našem Fakultetu i mi smo upravo ovih dana upisali 82 novih studenata na zdravstvene specijalizacije što je još jedna potvrda našeg kvaliteta'', istakao je prof. Davidović.

Opširnije pogledajte ovdeURUČENI INDEKSI NA MASTER PROGRAMU REGENERATIVNA MEDICINA

Prvoj generaciji novoakreditovanog master studijskog programa regenerativna medicina prof.dr Biljana Ljujić uručila je u Amfiteatru indekse i održala uvodno predavanje – ''Ćelijska i molekularna osnova nasleđivanja''. Studenti su ovom prilikom dobili osnovne informacije o ovom studijskom programu, a pored profesorke Ljujić svečanoj dodeli indeksa i uvodnom predavanju prisustvovali su i doc.dr Nemanja Jovičić i doc.dr Marina Miletić Kovačević, koji su takođe angažovani na ovom studijskom programu.

Opširnije pogledajte ovdeURUČENE DIPLOME STRUKOVNIM MEDICINSKIM SESTRAMA, FIZIOTERAPEUTIMA, DOKTORIMA STOMATOLOGIJE I MAGISTARIMA FARMACIJE

Drugog dana dodele diploma na FMN, u susret Danu i Slavi naše ustanove, najpre su uručene diplome strukovnim medicinskim sestrama i strukovnim fizioterapeutima. U školskoj 2019/2020 godini ovaj trogodišnji studijski program na našem Fakultetu završilo je 30 strukovnih sestara i isto toliko fizioterapeuta. Njih, podeljene u dve grupe ,zbog aktuelne epidemiološke situacije, pozdravila je resorni prodekan Prof.dr Nataša Zdravković koja im je, uz čestitike na završenom školovanju, poželela puno uspeha u daljem životu i radu.''Nadam se da ćete diplome koje ste danas dobili iskoristiti na pravi način i da ćemo nastaviti timski da radimo jer ste nam vi, sestre, tehničari i fizioterapeuti nezamenljivi'', rekla je prof.Zdravković.

Usledila je dodela diploma doktorima stomatologije koje je najpre pozdravio Prof.dr Gvozden Rosić prodekan na ovom studijskom programu uz iskrene čestitike čitavoj generaciji i svakome pojedinačno na značajnoj i velikoj stvari koju su postigli. ''U analima našeg Fakulteta bićete upamćeni kao prva generacija koja je diplomirala u vreme pandemije , nadam se i poslednja, i po tome ćete , između ostalog biti prepoznatljivi.Čestitike za veliki trud i napor koji ste uložili u proteklih pet godina , u ne uvek lakim okolnostima i uslovima rada, čime je vaš uspeh još veći'', rekao je prof.Rosić.On je dodao i da je ovo prva ali veoma značajna i krupna faza koju su svi diplomirani stomatolozi , kojima su danas uručene diplome, ostvarili u svom životu.''Imajući priliku da vas sve upoznam siguran sam da za veliku većinu vas se priča ne završava današnjim danom kao što sam i siguran da ovo neće biti poslednja svečanost gde će vaš rad i vaši rezultati biti vrednovani. Za sve to što predstoji pred vama , u smislu i stručnog i akademskog usavršavanja, mogu da vam ponudim svu pomoć kako svoju tako i svojih kolega'', zaključio je prof.dr Gvozden Rosić. Diplomirani stomatolozi položili su Hipokratovu zakletvu čiji je tekst pročitala najbolji diplomac Milica Pavlović.

Opširnije pogledajte ovdeURUČENE DIPLOME DOKTORIMA MEDICINE, LEKARIMA SPECIJALISTIMA I SUBSPECIJALISTIMA
I MENADŹERIMA U ZDRAVSTVU


U susret slavi Fakulteta medicinskih nauka, Svetog Alimpija Stolpnika i Danu naše nastavno -naučne ustanove, 9.decembru, kada obeležavamo 43 godine rada i postojanja, danas su u Amifiteatru uručene diplome doktorima medicine, lekarima specijalistima i subspecijalistima i master menadžerima u sistemu zdravstvene zaštite. Zbog aktuelne epidemiloške situacije u Kragujevcu i Srbiji, izazvane pandemijom virusa Covid 19, ovogodišnja dodela diploma održana je uz poštovanje svih epidemiloških mera- diplomce podeljene u više malih grupa, obavezno nošenje maski i nemogućnost prisustva članova porodica i prijatelja svih onih koji su danas dobili svoje diplome.

Dekan FMN Prof. dr Vladimir Jakovljević je uz čestitike svim diplomcima istakao da se i ove godine, u susret Danu i Slavi fakulteta, tradicionalno dodeljuju diplome na svim studijskim programima ali u jako izmenjenim okolnostima, uz poštovanje svih epidemioloških mera. ''Žao mi je što su oklonosti takve kakve jesu ali je to istovremeno i veliki izazov za kompletnu medicisku zajednicu i obrazovanje u okviru biomedicinskih nauka jer sve ono što nam se dešava je u direktnoj vezi sa svim našim diplomcima koji će se u budućnosti suočiti i sa ovim ali i mnogim drugim problemima koje zdravstvo donosi. Kraj njihovog školovanja i početak profesionalne karijere svakako je obeležila aktuelna pandemija .Nadam se da će kraj ove pandemije doći uskoro i da će svi naši doktori medicine, stomatolozi, farmaceuti, lekari specijalisti moći da bave onim stvarima za koje su se opredelili tokom svog školovanja'', rekao je dekan Jakovljević.Opširnije pogledajte ovde
AKTUELNO

VAŽNO OBAVESTENJE MINISTARSTVA PROSVETE NAUKE I TEHNOLOSKOG RAZVOJA (NOVO)
STUDENTI ZA DECU KOSMETA
FMN u kragujevcu nije prekidao međunarodnu saradnju uprkos koroni
"Za nama ostaje teška ali uspešna godina" (za RTK, dekan prof. dr Vladimir Jakovljević)
Startovala prva generacija studenata master akademsih studija ishrana i suplementacija
Drugi vebinar iz kampanje „Inoviraj, kreiraj, apliciraj“ će se održati u subotu, 12. decembra u 14 časova.
Obeležana slava Sveti Alimpije Stolpnik i 43 godine postojanja FMN
Vebinar - Digitalno obrazovanje – šta smo naučili tokom 2020? (09.12.2020. od 14.00)
Uručene diplome strukovnim medicinskim sestrama, fizioterapeutima, doktorima stomatologije i magistarima farmacije<
Uručeni indeksi na master programu regenerativna medicina<
Uručene diplome doktorima medicine, lekarima specijalistima i subspecijalistima i menadžerima u zdravstvu
Novi broj časopisa SJECR
Vol 21 no. 3

Odobren projekat ''COVID-19: immunogenetic background, immune response and disease severity- cibirds''
STUDENTSKE ANKETE
(Evaluacija nastavnog procesa)

UPUTSTVA
ZA STUDENTE
TERMINI ZA ODRŽAVANJE JANUARSKO-FEBRUARSKO ISPITNOG ROKA

Termini za održavanje januarsko-februarsko ispitnog roka na svim studijskim programima:
Predmeti iz letnjeg semestra: 01.02.2012-12.02.2021.
Predmeti iz zimskog semestra: 17.02.2021-05.03.2021.
Prijava ispita će se vršiti u terminima overe semestra.
(NOVO)Ostale informacije ovde

TERMINI ZA ODRŽAVANJE JANUARSKO-FEBRUARSKO ISPITNOG ROKA

Termini za održavanje januarsko-februarsko ispitnog roka na svim studijskim programima:
Predmeti iz letnjeg semestra: 01.02.2012-12.02.2021.
Predmeti iz zimskog semestra: 17.02.2021-05.03.2021.
Prijava ispita će se vršiti u terminima overe semestra.
(NOVO)Ostale informacije ovde

TERMINI ZA ODRŽAVANJE JANUARSKO-FEBRUARSKO ISPITNOG ROKA

Termini za održavanje januarsko-februarsko ispitnog roka na svim studijskim programima:
Predmeti iz letnjeg semestra: 01.02.2012-12.02.2021.
Predmeti iz zimskog semestra: 17.02.2021-05.03.2021.
Prijava ispita će se vršiti u terminima overe semestra.
(NOVO)Ostale informacije ovde

TERMINI ZA ODRŽAVANJE JANUARSKO-FEBRUARSKO ISPITNOG ROKA

Termini za održavanje januarsko-februarsko ispitnog roka na svim studijskim programima:
Predmeti iz letnjeg semestra: 01.02.2012-12.02.2021.
Predmeti iz zimskog semestra: 17.02.2021-05.03.2021.
Prijava ispita će se vršiti u terminima overe semestra.
(NOVO)Ostale informacije ovde

KONAČNA RANG LISTA
u školskoj 2020/2021. godini

Konačnu rang listu kandidata koji su konkurisali za upis na doktorske studije Doktorska škola - medicinske nauke za školsku 2020/2021. pogledajte ovde (NOVO)


Informacije o obnovi i upisu godine u školskoj 2020/2021. godini pogledajte ovde (NOVO)

Ostale informacije pogledajte ovde

DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE
Menadžment zdravstvenog sistema

KONKURS ZA UPIS STUDIJE U SKOLSKOJ 2020/2021. GODINI (TREĆI PRODUŽENI KONKURSNI ROK)

Konkurs za upis na zajedničke doktorske studije – menadžment zdravstvenog sistema u školskoj 2020/2021. godini (treći konkursni rok) pogledajte ovde
Doktorske akademske studije su interdisciplinarne studije trećeg stepena za sticanje naučnog naziva doktor medicinskih nauka – menadžment zdravstvenog sistema koje se ostvaruju se u toku tri školske godine ili šest semestara (180 ESPB).

Na prvu godinu doktorskih studija može se upisati ukupno 4 studenata.
Detaljnije pogledajte ovde. (NOVO)


MASTER MENADŹER U SISTEMU ZDRAVSTVENE ZASTITE
interdisciplinarni
studijski program

KONKURS ZA UPIS NA MASTER AKADEMSKE STUDIJE - MENADŹMENT U SISTEMU ZDRAVSTVENE ZASTITE u školskoj 2020/2021. godini (treći konkursni rok)

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS (treći konkursni rok)
za školsku 2020/2021.

Konačnu rang listu kandidata za upis na master akademske studije - Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite (u trećem konkursnom roku) možete pogledati ovde.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS
za školsku 2020/2021.
(II produženi konkursni rok)

Konačnu rang listu kandidata za upis na master akademske studije Ishrana i suplementacija(II konkursni rok) možete pogledati ovde.

KONKURS ZA UPIS STUDIJE U SKOLSKOJ 2020/2021. GODINI (Drugi konkursni rok)

Konačnu rang listu kandidata za upis na master akademske studije - Regenerativna medicina (drugi konkursni rok) možete pogledati ovde. Opširnije možete pogledati ovde

OBAVESTENJE ZA STUDENTE SPECIJALISTIČKIH I UŽE SPECIJALISTIČKIH STUDIJA

Prijava kolokvijuma i specijalističkih ispita za januarski ispitni rok obaviće se u terminu od 21. decembra do 25. decembra 2020. godine u Odeljenju za postdiplomsku nastavu FMN ili putem mejl adrese spn@medf.kg.ac.rs


INFORMATORI SPECIJALISTIČKIH GRANA

Informatore (silabuse) specijalističkih grana pogledajte ovde.


Ostale informacije pogledajte ovde

SPECIJALISTIČKE AKADEMSKE STUDIJE SPECIJALISTA FARMACIJE

INFORMATORI PREDMETA

Informatore (silabuse) predmeta pogledajte ovde.


Ostale informacije pogledajte ovde

AKTUELNOSTI
Najnovije vesti i konkursi
vezani za naučno istraživački rad


CENTAR IZUZETNIH VREDNOSTI
Centar za molekulsku medicinu i
istraživanje matičnih ćelija


PROJEKTI
Projekti koji se trenutno realizuju
Arhiva JUNIOR projekata

NAUČNA ISTRAŽIVANJA
Aktuelnosti iz Centara

DOKUMENTA I PLANOVI NIR-a
Dokumenta potrebna za prijavu
projekata

AKTUELNOSTI
Najnovije vesti iz Centra, najave laboratorijskih sastanaka i žur-nal klubova

INFORMACIJE O CENTRU
Osnivanje Centra
Organizacija Centra
Delatnosti Centra
Istraživači u Centru

NAUČNA ISTRAŽIVANJA
Rezultati projekata Centra

MEĐUNARODNA SARADNJA
Međunarodna saradnja i
organizacija naučnih skupova

Ostale vesti u vezi sa Erazmus+ pogledajte ovde

Ostale vesti u vezi sa programima PhD i master studija, letnjih škola pogledajte ovde

Korisne informacije u vezi sa stupendijama možete naći i na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata ovde

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.