Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

СТУДЕНТИ ФАРМАЦИЈЕ У ПОСЕТИ ФРАНЦУСКОЈ

У оквиру традиционалне размене студената коју реализује наш факултет годинама уназад 7 студената фармације учествовало је на размени са Фармацеутским факултетом у Нанту, Француска(Faculte De Pharmacie Nantes).Размена је трајала седам дана а претходила јој је посета француских студената ФМН у мају ове године.

Према речима студената који су боравили у Нанту ово је вид културолошке размене, где су могли да виде како живе и студирају колеге из Француске , а посетили су и апотеке и лабораторије и стекли знања о функционисању њиховог система.

У оквиру размене наши студенти фармације учествовали су у радионици на тему “Дијабетес код деце”, где су, како кажу, научили доста занимљивих ствари .Највећи утисак на њих, како истичу, оставило је роботизовано издавање лекова у апотеци, што би волели да пренесу код нас у блиској будућности, уколико се за то укаже прилика.

Колеге са фармацеутског факултета у Нанту су били су, кажу, одлични домаћини, показали су им како тамо живе студенти, како је организован њихов факултет, али најзначајније њихов систем здравствене заштите, лабораторије и апотеке.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.