Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

STUDENTI FARMACIJE U POSETI FRANCUSKOJ

U okviru tradicionalne razmene studenata koju realizuje naš fakultet godinama unazad 7 studenata farmacije učestvovalo je na razmeni sa Farmaceutskim fakultetom u Nantu, Francuska(Faculte De Pharmacie Nantes).Razmena je trajala sedam dana a prethodila joj je poseta francuskih studenata FMN u maju ove godine.

Prema rečima studenata koji su boravili u Nantu ovo je vid kulturološke razmene, gde su mogli da vide kako žive i studiraju kolege iz Francuske , a posetili su i apoteke i laboratorije i stekli znanja o funkcionisanju njihovog sistema.

U okviru razmene naši studenti farmacije učestvovali su u radionici na temu “Dijabetes kod dece”, gde su, kako kažu, naučili dosta zanimljivih stvari .Najveći utisak na njih, kako ističu, ostavilo je robotizovano izdavanje lekova u apoteci, što bi voleli da prenesu kod nas u bliskoj budućnosti, ukoliko se za to ukaže prilika.

Kolege sa farmaceutskog fakulteta u Nantu su bili su, kažu, odlični domaćini, pokazali su im kako tamo žive studenti, kako je organizovan njihov fakultet, ali najznačajnije njihov sistem zdravstvene zaštite, laboratorije i apoteke.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.