Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРЕДСТАВНИЦИ ФМН ПОСЕТИЛИ САВЕЗ СРБА У РУМУНИЈИ

У оквиру боравка у Темишвару, на деветим сусретима Интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања, декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић са својом истраживачком групом и деканом Медицинског факултета у Бања Луци проф. др Ранком Шкрбићем посетио је Савез Срба у Румунији. Домаћин делегације био је председник Савеза Срба у Румунији и посланик у Скупштини Румуније Огњен Крстић који је госте упознао са функционисањем наших сународника на подручју ове државе истакавши да Срби у Румунији, као једна од 18 националних мањина, има добар однос и разумевање од стране државе. Крстић је изразио задовољство и односима које овдашњи Срби имају са матичном државом као и Републиком Српском.

Према његовим речима главни задатак Савеза Срба у Румунији је очување српског идентитета и додао да се Срби који живе у Румунији труде да младе нараштаје васпитавају у српском духу и да велику ствар у томе има и црква с обзиром да у Румунији постоји велики број наших цркава и манастира али и преко 22 различитих културних и уметничких друштава. Декани Јаковљевић и Шкрбић су у пратњи домаћина, са сарадницима обишли Савез Срба у Румунији и понудили сваку врсту помоћи коју они могу да обезбеде за тамошње Србије. Проф. Јаковљевић је нагласио и да ФМН има интензивну сарадњу са Универзитетом за медицину и фармацију у Темишвару и позвао председника Крстића да младима предочи могућност студирања и стручног усавршавања на нашем факултету.






Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.