Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PREDSTAVNICI FMN POSETILI SAVEZ SRBA U RUMUNIJI

U okviru boravka u Temišvaru, na devetim susretima Internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja, dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević sa svojom istraživačkom grupom i dekanom Medicinskog fakulteta u Banja Luci prof. dr Rankom Skrbićem posetio je Savez Srba u Rumuniji. Domaćin delegacije bio je predsednik Saveza Srba u Rumuniji i poslanik u Skupštini Rumunije Ognjen Krstić koji je goste upoznao sa funkcionisanjem naših sunarodnika na području ove države istakavši da Srbi u Rumuniji, kao jedna od 18 nacionalnih manjina, ima dobar odnos i razumevanje od strane države. Krstić je izrazio zadovoljstvo i odnosima koje ovdašnji Srbi imaju sa matičnom državom kao i Republikom Srpskom.

Prema njegovim rečima glavni zadatak Saveza Srba u Rumuniji je očuvanje srpskog identiteta i dodao da se Srbi koji žive u Rumuniji trude da mlade naraštaje vaspitavaju u srpskom duhu i da veliku stvar u tome ima i crkva s obzirom da u Rumuniji postoji veliki broj naših crkava i manastira ali i preko 22 različitih kulturnih i umetničkih društava. Dekani Jakovljević i Skrbić su u pratnji domaćina, sa saradnicima obišli Savez Srba u Rumuniji i ponudili svaku vrstu pomoći koju oni mogu da obezbede za tamošnje Srbije. Prof. Jakovljević je naglasio i da FMN ima intenzivnu saradnju sa Univerzitetom za medicinu i farmaciju u Temišvaru i pozvao predsednika Krstića da mladima predoči mogućnost studiranja i stručnog usavršavanja na našem fakultetu.






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.