Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УРУЧЕНИ ИНДЕКСИ НОВИМ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИМА И УЖИМ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИМА

Продекан за специјализације и уже специјализације нашег факултета проф. др Горан Давидовић уручио је данас, у амфитеатру ФМН, у присуству декана проф. др Владимира Јаковљевића, шефова катедри на специјалистичким и уже специјалистичким студијама, и директора наше две највеће наставно-научне базе УКЦ Крагујевац проф. др Слободана Милисављевића и Дома здравља Крагујевац др Василија Антића, индексе новој генерацији доктора медицине и стоматологије и магистрима фармације, односно лекарима специјалистима који су у оквиру летњег конкурса уписали овај вид стручног усавршавања на ФМН. Њих 63 на стаж крећу од понедељка 5. јуна и наредне три, четири или пет година, ако је реч о специјализацијама, односно годину дана, ако је реч о ужим специјализацијама, ће своје стручно усавршавање обављати на нашем факултету и нашим наставно научним базама.

Приликом доделе индекса проф. Давидовић је подсетио да Факултет медицинских наука организује здравствене специјализације као вид стручног усавршавања здравствених радника и сарадника за 46 грана медицине, фармације и стоматологије, односно уже специјализације из 21 гране медицине. " На свим нивоима специјализација тренутно имамо 873 специјализаната- 562 медицина и фармација + 191 стоматологија и 120 субспецијализаната. Закључно са данашњим даном, здравствене специјализације на ФМН Крагујевац завршило је 1048 специјалиста. "Изузетно ми је драго да сте одабрали баш наш факултет да наставите своје стручно усавршавање јер се апсолутно трудимо и дајемо све од себе да у квалитету рада, едукацији и знању које треба да понесте добијате максимум и да сутра можете као лекари специјалисти и специјалисти ужих специјализација радите на најбољи могући начин у интересу својим пацијената", рекао је продекан Давидовић.

Поздрављајући све присутне декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић истакао је да наш факултет у овом делу постдипломске едукације полако али сигурно преузима примат у односу на друге медицинске факултета. 'Посебно ми је драго да су данас са нама директори УКЦ Крагујевац и ДЗ, проф. Милисављевић и др Антић, где наши специјализанти обављају највећи део стажа а истовремено те две здравствене установе су највећи генератор едукације својих запослених. Ми овде све чинимо, од када сам декан, је да се те установе сматрају и делују као једна кућа и све док сам на овој позицији, тако ће и бити. Број специјализаната које уписујемо и у пролећном и у јесењем року показује да смо на правом путу јер смо, у старту, определи људе који ће о њима бринути. Током читавог усавршавања ваши ментори ће вам бити максимално посвећени тако да сам сигуран да ћете овде стећи неопходна знања и вештине и да ћете бити одлични специјалисти и лекари ужих специјализација", рекао је декан Јаковљевић.

У последњем конкурсном року се пријавило 63 специјализаната, од којих највише на радиологији, општој медицини, интерној медицини, педијатрији и баромедицини. Данашњој додели индекса присуствовале су шеф катедре на интерној медицини проф. др Наташа Здравковић и шеф катедре на општој медицини проф. др Мирјана Веселиновић.









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.