Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

URUČENI INDEKSI NOVIM SPECIJALIZANTIMA I UŽIM SPECIJALIZANTIMA

Prodekan za specijalizacije i uže specijalizacije našeg fakulteta prof. dr Goran Davidović uručio je danas, u amfiteatru FMN, u prisustvu dekana prof. dr Vladimira Jakovljevića, šefova katedri na specijalističkim i uže specijalističkim studijama, i direktora naše dve najveće nastavno-naučne baze UKC Kragujevac prof. dr Slobodana Milisavljevića i Doma zdravlja Kragujevac dr Vasilija Antića, indekse novoj generaciji doktora medicine i stomatologije i magistrima farmacije, odnosno lekarima specijalistima koji su u okviru letnjeg konkursa upisali ovaj vid stručnog usavršavanja na FMN. Njih 63 na staž kreću od ponedeljka 5. juna i naredne tri, četiri ili pet godina, ako je reč o specijalizacijama, odnosno godinu dana, ako je reč o užim specijalizacijama, će svoje stručno usavršavanje obavljati na našem fakultetu i našim nastavno naučnim bazama.

Prilikom dodele indeksa prof. Davidović je podsetio da Fakultet medicinskih nauka organizuje zdravstvene specijalizacije kao vid stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika i saradnika za 46 grana medicine, farmacije i stomatologije, odnosno uže specijalizacije iz 21 grane medicine. " Na svim nivoima specijalizacija trenutno imamo 873 specijalizanata- 562 medicina i farmacija + 191 stomatologija i 120 subspecijalizanata. Zaključno sa današnjim danom, zdravstvene specijalizacije na FMN Kragujevac završilo je 1048 specijalista. "Izuzetno mi je drago da ste odabrali baš naš fakultet da nastavite svoje stručno usavršavanje jer se apsolutno trudimo i dajemo sve od sebe da u kvalitetu rada, edukaciji i znanju koje treba da poneste dobijate maksimum i da sutra možete kao lekari specijalisti i specijalisti užih specijalizacija radite na najbolji mogući način u interesu svojim pacijenata", rekao je prodekan Davidović.

Pozdravljajući sve prisutne dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević istakao je da naš fakultet u ovom delu postdiplomske edukacije polako ali sigurno preuzima primat u odnosu na druge medicinske fakulteta. 'Posebno mi je drago da su danas sa nama direktori UKC Kragujevac i DZ, prof. Milisavljević i dr Antić, gde naši specijalizanti obavljaju najveći deo staža a istovremeno te dve zdravstvene ustanove su najveći generator edukacije svojih zaposlenih. Mi ovde sve činimo, od kada sam dekan, je da se te ustanove smatraju i deluju kao jedna kuća i sve dok sam na ovoj poziciji, tako će i biti. Broj specijalizanata koje upisujemo i u prolećnom i u jesenjem roku pokazuje da smo na pravom putu jer smo, u startu, opredeli ljude koji će o njima brinuti. Tokom čitavog usavršavanja vaši mentori će vam biti maksimalno posvećeni tako da sam siguran da ćete ovde steći neophodna znanja i veštine i da ćete biti odlični specijalisti i lekari užih specijalizacija", rekao je dekan Jakovljević.

U poslednjem konkursnom roku se prijavilo 63 specijalizanata, od kojih najviše na radiologiji, opštoj medicini, internoj medicini, pedijatriji i baromedicini. Današnjoj dodeli indeksa prisustvovale su šef katedre na internoj medicini prof. dr Nataša Zdravković i šef katedre na opštoj medicini prof. dr Mirjana Veselinović.









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.