Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

РЕКОРДАН БРОЈ НОВИХ СПЕЦИЈАЛИЗАНАТА
У ОКВИРУ ЈЕСЕЊЕГ КОНКУРСА НА ФМН

Продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић уручио је данас у амфитеатру факултета индексе новој генерацији студената специјалистичких и уже специјалистичких студија. У оквиру јесењег конкурса за упис на здравствене специјализације ФМН уписано је 105 нових полазника на свим нивоима специјализација и ужих специјализација.

Проф. Давидовић је поздрављајући нове специјализанте и уже специјализанте, у своје и име руководства факултета, истакао да бележимо тренд раста броја новоуписаних чему свакако доприноси квалитет рада и наставе на овом нивоу стручног усавршавања али и нове гране на специјализацијама и ужим специјализацијама које, из конкурса у конкурс, факултет уводи. Према његовим речима у овом конкурсном року то су специјализације из јавног здравља и палијативне медицине и ужа специјализација из геријатрије. Он је новим студентима пожелео успешан почетак стручног усавршавања и истакао колико је позив који су изабрали хуман посвећен и да изискује стална усавршавања.

Здравствене специјализације као вид стручног усавршавања здравствених радника и сарадника на ФМН организован је у оквиру 46 грана медицине, фармације и стоматологије односно 21 гране у оквиру ужих специјализација. Тренутно се на овим нивоима стручног усавршавања, са новим полазницима, налази 880 специјализаната. Закључно са овогодишњом доделом диплома, која је заказана за 4. децембра, здравствене специјализације на нашем факултету завршиће 866 лекара специјалиста и субспецијалиста.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.