Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

REKORDAN BROJ NOVIH SPECIJALIZANATA
U OKVIRU JESENJEG KONKURSA NA FMN

Prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije prof. dr Goran Davidović uručio je danas u amfiteatru fakulteta indekse novoj generaciji studenata specijalističkih i uže specijalističkih studija. U okviru jesenjeg konkursa za upis na zdravstvene specijalizacije FMN upisano je 105 novih polaznika na svim nivoima specijalizacija i užih specijalizacija.

Prof. Davidović je pozdravljajući nove specijalizante i uže specijalizante, u svoje i ime rukovodstva fakulteta, istakao da beležimo trend rasta broja novoupisanih čemu svakako doprinosi kvalitet rada i nastave na ovom nivou stručnog usavršavanja ali i nove grane na specijalizacijama i užim specijalizacijama koje, iz konkursa u konkurs, fakultet uvodi. Prema njegovim rečima u ovom konkursnom roku to su specijalizacije iz javnog zdravlja i palijativne medicine i uža specijalizacija iz gerijatrije. On je novim studentima poželeo uspešan početak stručnog usavršavanja i istakao koliko je poziv koji su izabrali human posvećen i da iziskuje stalna usavršavanja.

Zdravstvene specijalizacije kao vid stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika i saradnika na FMN organizovan je u okviru 46 grana medicine, farmacije i stomatologije odnosno 21 grane u okviru užih specijalizacija. Trenutno se na ovim nivoima stručnog usavršavanja, sa novim polaznicima, nalazi 880 specijalizanata. Zaključno sa ovogodišnjom dodelom diploma, koja je zakazana za 4. decembra, zdravstvene specijalizacije na našem fakultetu završiće 866 lekara specijalista i subspecijalista.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.