Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ОДРЖАН НАУЧНИ САСТАНАК ДРУШТВА ИМУНОЛОГА СРБИЈЕ

У оквиру програма обележавања Славе и дана ФМН у Крагујевцу у амфитеатру је у организацији нашег факултета, Центра за молекулску медицину и Друштва имунолога Србије одржан научни састанак овог друштва посвећен проф. др Миодрагу Мији Лукићу и проф. др Нади Пејновић, који су у овој години преминули а оставили неизбрисив траг не само на нашем факултету већ и у српској и светској имунологији.

Како је рекао проф. др Иван Јовановић имунолог, поред комеморативног дела састанака и подсећања на професоре Миодрага Лукића и Наду Пејновић, он има и другу компоненту а то је да је после дужег времена ФМН успео да окупи, на овај начин и у овом броју оволико имунолога, и представимо научне резултате из области имунологије, не само истраживача из Крагујевца већ и са Медицинског факултета у Београду, Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, истраживачи из ИНЕП-а у Земуну. „За ФМН је ово леп догађај јер представља не само обнављање већ и проширење постојеће сарадње са истраживачким групама из Београда и поновно успостављање пуне сарадње са Друштвом имунолога Србије“, рекао је проф. Јовановић.

Учеснике састанка поздравио је и декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић који је рекао да му је жао што су нас , у протеклом периоду, напустила два изузетно важна професора Миодраг Лукић и Нада Пејновић. „Оно што ми је посебно драго је да Центар за молекулску медицину и истраживања матичних ћелија урадио један овакав гест и тиме показао да поштује све оно што је, на првом месту урадио проф. Лукић , као и проф. Пејновић. Без креације и енергије , несебичног стављања у функцију ФМН проф. Миодрага Лукића мислим да би ниво катедре за имунологију било далеко слабији. Проф. Лукић је успео да селектира адекватан број младих људи који су наследили његово дело и резултати само у овој години то показују“, рекао је декан Јаковљевић. Он је додао и да се сарадња са Друштвом имунолога наставља јер је то синергија која је неопходна али и дужност коју смо сви ми имали. „Ми смо ту да рушимо баријере а не да их правимо и зато је концепт који смо ми као руководство факултета увели је да границе не треба да постоје“, рекао је проф. Јаковљевић.





Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.