Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

ODRŽAN NAUČNI SASTANAK DRUSTVA IMUNOLOGA SRBIJE

U okviru programa obeležavanja Slave i dana FMN u Kragujevcu u amfiteatru je u organizaciji našeg fakulteta, Centra za molekulsku medicinu i Društva imunologa Srbije održan naučni sastanak ovog društva posvećen prof. dr Miodragu Miji Lukiću i prof. dr Nadi Pejnović, koji su u ovoj godini preminuli a ostavili neizbrisiv trag ne samo na našem fakultetu već i u srpskoj i svetskoj imunologiji.

Kako je rekao prof. dr Ivan Jovanović imunolog, pored komemorativnog dela sastanaka i podsećanja na profesore Miodraga Lukića i Nadu Pejnović, on ima i drugu komponentu a to je da je posle dužeg vremena FMN uspeo da okupi, na ovaj način i u ovom broju ovoliko imunologa, i predstavimo naučne rezultate iz oblasti imunologije, ne samo istraživača iz Kragujevca već i sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, istraživači iz INEP-a u Zemunu. „Za FMN je ovo lep događaj jer predstavlja ne samo obnavljanje već i proširenje postojeće saradnje sa istraživačkim grupama iz Beograda i ponovno uspostavljanje pune saradnje sa Društvom imunologa Srbije“, rekao je prof. Jovanović.

Učesnike sastanka pozdravio je i dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević koji je rekao da mu je žao što su nas , u proteklom periodu, napustila dva izuzetno važna profesora Miodrag Lukić i Nada Pejnović. „Ono što mi je posebno drago je da Centar za molekulsku medicinu i istraživanja matičnih ćelija uradio jedan ovakav gest i time pokazao da poštuje sve ono što je, na prvom mestu uradio prof. Lukić , kao i prof. Pejnović. Bez kreacije i energije , nesebičnog stavljanja u funkciju FMN prof. Miodraga Lukića mislim da bi nivo katedre za imunologiju bilo daleko slabiji. Prof. Lukić je uspeo da selektira adekvatan broj mladih ljudi koji su nasledili njegovo delo i rezultati samo u ovoj godini to pokazuju“, rekao je dekan Jakovljević. On je dodao i da se saradnja sa Društvom imunologa nastavlja jer je to sinergija koja je neophodna ali i dužnost koju smo svi mi imali. „Mi smo tu da rušimo barijere a ne da ih pravimo i zato je koncept koji smo mi kao rukovodstvo fakulteta uveli je da granice ne treba da postoje“, rekao je prof. Jakovljević.





Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.