Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ФМН И ОВЕ ГОДИНЕ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ЦРВЕНОГ КРСТА ''ШИРОКО СРЦЕ''

Студенти Факултета медицинских наука у 2022.години , на основу традиционалних зимских и пролећних кампања добровољног давалаштва крви које организује Градска организација Црвеног крста, дали су највећи допринос добровољном давалаштву крви и постигли сјајне резултате чиме су испунили услове да наш факултет joш једном добије плакету Црвеног крста Србије „Широко срце“. Ово признање у Свечаном салону Скупштине града продекану за ИАС фармације проф. др Жељку Мијаиловићу данас је уручила секретар ГО Црвеног крста Невенка Богдановић. Правилник Црвеног крста Србије о признањима у добровољном давалаштву крви, који се примењује од 2016. године, предвиђа доделу плакете „Широко срце“ за најбоље резултате остварене у добровољном давалаштву крви у претходној календарској години, у категоријама: средња школа, факултет, јавна предузећа, насељена места и удружења грађана. Наш факултет је, традиционално, и овог пута био први у категорији факултета.

На свечаности у Скупштини града , поводом 14.јуна, Светског дана добровољних давалаца крви истакнут је значај добровољног давалаштва као и подршка коју Црвени крст уз појединце, школе, факултете, установе и предузећа има и од Завода за трансфузију УКЦ Крагујевац и локалне самоуправе. Слоган овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви је ''Без давалаца крви, животу су руке везане''. Овом приликом Градска организација Црвеног крста и локална самоуправа наградиле су све даваоце који су крв дали 50, 75 и 100 пута.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.