Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

FMN I OVE GODINE DOBITNIK PRIZNANJA CRVENOG KRSTA ''SIROKO SRCE''

Studenti Fakulteta medicinskih nauka u 2022.godini , na osnovu tradicionalnih zimskih i prolećnih kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi koje organizuje Gradska organizacija Crvenog krsta, dali su najveći doprinos dobrovoljnom davalaštvu krvi i postigli sjajne rezultate čime su ispunili uslove da naš fakultet još jednom dobije plaketu Crvenog krsta Srbije „Siroko srce“. Ovo priznanje u Svečanom salonu Skupštine grada prodekanu za IAS farmacije prof. dr Željku Mijailoviću danas je uručila sekretar GO Crvenog krsta Nevenka Bogdanović. Pravilnik Crvenog krsta Srbije o priznanjima u dobrovoljnom davalaštvu krvi, koji se primenjuje od 2016. godine, predviđa dodelu plakete „Siroko srce“ za najbolje rezultate ostvarene u dobrovoljnom davalaštvu krvi u prethodnoj kalendarskoj godini, u kategorijama: srednja škola, fakultet, javna preduzeća, naseljena mesta i udruženja građana. Naš fakultet je, tradicionalno, i ovog puta bio prvi u kategoriji fakulteta.

Na svečanosti u Skupštini grada , povodom 14.juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi istaknut je značaj dobrovoljnog davalaštva kao i podrška koju Crveni krst uz pojedince, škole, fakultete, ustanove i preduzeća ima i od Zavoda za transfuziju UKC Kragujevac i lokalne samouprave. Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi je ''Bez davalaca krvi, životu su ruke vezane''. Ovom prilikom Gradska organizacija Crvenog krsta i lokalna samouprava nagradile su sve davaoce koji su krv dali 50, 75 i 100 puta.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.