Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРЕДСТАВЉЕНЕ НОВИНЕ У ЛЕЧЕЊУ ХПВ ВИРУСА

У организацији студентског парламента у Амфитеатру Факултета медицинских наука, у присуству декана, проф. др Владимира Јаковљевића, предавање о хуманим папилома вирусима на тему "Нов дијагностичко-терапијски приступ код особа оба пола, са акцентом на младе девојке које нису рађале" одржао је др Игор Јеремић специјалиста гинекологије и акушерства , ужа специјалност ХПВ инфекција и патологија грлића материце. Др Јеремић је едукатор радиоталасне хирургије за Европу.

Др Јеремић је окупљеним студентима представио најновији приступ у дијагностици и лечењу ХПВ вируса , који је како је рекао, ван свих светских протокола. Ова инфекција је све присутнија код нас укључујући и младу популацију а може да изазове велике проблеме и један је од основних узрока настанка карцинома грлића материце. Зато је важно да се млади , пре свега будући лекари, упознају са овом проблематиком о чему је говорио др Јеремић са посебним освртом на лечење већ постојеће инфекције радио-таласима. "Иако је ван протокола даје најбоље резултате о чему говори чињеница да за 20 година нисам имао ниједан карцином грлића материце. Примењујем радиоталасну технику која је својеврсна и која се сматра терапијом избора у Америци. Она се код њих приказује студентима и младим људима јер се, у случају промена, приликом њиховог лечења, не оштећује нити грлић, нити се оштећује цервикални канал. Све се завршава за минут и по у локалној анестезији и након тога грлић буде у реду а ми смо решили ХПВ инфекцију", истакао је др Јеремић.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.