Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PREDSTAVLJENE NOVINE U LEČENJU HPV VIRUSA

U organizaciji studentskog parlamenta u Amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka, u prisustvu dekana, prof. dr Vladimira Jakovljevića, predavanje o humanim papiloma virusima na temu "Nov dijagnostičko-terapijski pristup kod osoba oba pola, sa akcentom na mlade devojke koje nisu rađale" održao je dr Igor Jeremić specijalista ginekologije i akušerstva , uža specijalnost HPV infekcija i patologija grlića materice. Dr Jeremić je edukator radiotalasne hirurgije za Evropu.

Dr Jeremić je okupljenim studentima predstavio najnoviji pristup u dijagnostici i lečenju HPV virusa , koji je kako je rekao, van svih svetskih protokola. Ova infekcija je sve prisutnija kod nas uključujući i mladu populaciju a može da izazove velike probleme i jedan je od osnovnih uzroka nastanka karcinoma grlića materice. Zato je važno da se mladi , pre svega budući lekari, upoznaju sa ovom problematikom o čemu je govorio dr Jeremić sa posebnim osvrtom na lečenje već postojeće infekcije radio-talasima. "Iako je van protokola daje najbolje rezultate o čemu govori činjenica da za 20 godina nisam imao nijedan karcinom grlića materice. Primenjujem radiotalasnu tehniku koja je svojevrsna i koja se smatra terapijom izbora u Americi. Ona se kod njih prikazuje studentima i mladim ljudima jer se, u slučaju promena, prilikom njihovog lečenja, ne oštećuje niti grlić, niti se oštećuje cervikalni kanal. Sve se završava za minut i po u lokalnoj anesteziji i nakon toga grlić bude u redu a mi smo rešili HPV infekciju", istakao je dr Jeremić.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.