Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ОКТОБАР МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ

Стручним предавањима и радионицом самопрегледа дојки, у Амфитеатру ФМН обележен је октобар месец борбе против карцинома дојке. Скуп су организовали ИФМСА Србија, локални комитет Крагујевац, Студентски парламент ФМН и ”Добра” организација.

Предавање на тему “Карцином дојке-заблуде и чињенице” одржала је клинички асистент , специјалиста опште хирургије, др Нада Сантрач са Института за онкологију и радиологију Србије. О савременој радиолошкој дијагностици карцинома дојке говорила је др Сања Милојевић , специјалиста радиологије УКЦ Крагујевац. Радионицу о самопрегледу дојке одржали су проф. др Марко Спасић хирург-онколог УКЦ Крагујевац и шеф катедре за онкологију ФМН и др Стефан Јаковљевић специјализант опште хирургије.

Скуп је окупио велики број крагујевачких студената, и то не само са нашег већ и са других факултета. Асс. др Нада Сантрач позвала је све студенте да буду гости на јубиларној 60.канцеролошкој недељи која се одржава у Београду од 28.11. до 2.12.2023. године. ФМН ће на том скупу представљати проф. др Марко Спасић а за све заинтересоване студенте који желе да испрате овај догађај факултет ће организовати превоз.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.