Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

OKTOBAR MESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE

Stručnim predavanjima i radionicom samopregleda dojki, u Amfiteatru FMN obeležen je oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke. Skup su organizovali IFMSA Srbija, lokalni komitet Kragujevac, Studentski parlament FMN i ”Dobra” organizacija.

Predavanje na temu “Karcinom dojke-zablude i činjenice” održala je klinički asistent , specijalista opšte hirurgije, dr Nada Santrač sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. O savremenoj radiološkoj dijagnostici karcinoma dojke govorila je dr Sanja Milojević , specijalista radiologije UKC Kragujevac. Radionicu o samopregledu dojke održali su prof. dr Marko Spasić hirurg-onkolog UKC Kragujevac i šef katedre za onkologiju FMN i dr Stefan Jakovljević specijalizant opšte hirurgije.

Skup je okupio veliki broj kragujevačkih studenata, i to ne samo sa našeg već i sa drugih fakulteta. Ass. dr Nada Santrač pozvala je sve studente da budu gosti na jubilarnoj 60.kancerološkoj nedelji koja se održava u Beogradu od 28.11. do 2.12.2023. godine. FMN će na tom skupu predstavljati prof. dr Marko Spasić a za sve zainteresovane studente koji žele da isprate ovaj događaj fakultet će organizovati prevoz.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.