Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРЕДСТАВЉЕНЕ АКТУЕЛНЕ СМЕРНИЦЕ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ХОЧКИНОВОГ ЛИМФОМА

У организацији Асоцијације студената фармације (КгПСА) и Комитета за међународну сарадњу студената медицине Србије у Амфитеатру нашег факултета одржан је едукативни пројекат на тему „Хочкинов лимфом“.

Учеснике пројекта у име руководства ФМН поздравила је проф. др Мирјана Веселиновић интерниста-реуматолог, продекан за здравствену делатност која је изразила задовољство и понос што је овај едукативни скуп окупио студенте у великом броју. „Надам се да сте свесни колико овај факултет улаже у вас, колики је фокус на сваком студенту. То је препознала међународна заједница и зато смо на многим њиховим листама високо рангирани, а то је баш зато што је нама студент први и што је све усмерено на студента. Одлично је што имате заједнички скуп и велики је напредак што фармацеути и будући лекари заједно раде и уче, а то је једино могуће данас. Да бисте успешно лечили пацијенте и напредовали у свом послу неопходан је тимски рад јер је то предуслов за све с обзиром да је сваки пацијент посебан и комплексан а тиме и његово праћење и лечење. Што је тим већи то су вам могућности за рад боље“, рекла је проф. Веселиновић. Она је истакла и да су предавачи на овом скупу одлични, наши еминентни хематолози, који ће им уз актуелне смернице за лечење говорити и о својим искуствима и практичном раду што је јако важно и што се не може научити из књига. br />
Славица Гаљак председница Асоцијације студената фармације истакла је да овај пројекат представља фармакотерапијски приступ који обухват едукативни део и радионицу. У оквиру едукације о Хочкиновом лимфому студентима медицине и фармације о овој болести говорили су директор Клинике за хематологију УКЦ Крагујевац и наш професор Предраг Ђурђевић и хематолог Асистент др Снежана Сретеновић овој теми говорили су и фармацеути као и пацијент који болује од Хочкиновог лимфома, па су студенти били у прилици да ову болест сагледају са свих аспеката-лечења, терапије али и искуства пацијента. У оквиру радионица студенти су имали приказе случајева које су морали да реше а најбољи су проглашени победницима. Сваки тим имао је по једног студента медицине и једног студента фармације чиме је остварена сарадња која ће им и сутра, када заврше факултет, бити потребна у свакодневном раду. br />
Учешће у радионицама имали су студенти треће, четврте и пете године фармације и студенти медицине од треће до завршне шесте године студија.










Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.