Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PREDSTAVLJENE AKTUELNE SMERNICE ZA LEČENJE HOČKINOVOG LIMFOMA

U organizaciji Asocijacije studenata farmacije (KgPSA) i Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbije u Amfiteatru našeg fakulteta održan je edukativni projekat na temu „Hočkinov limfom“.

Učesnike projekta u ime rukovodstva FMN pozdravila je prof. dr Mirjana Veselinović internista-reumatolog, prodekan za zdravstvenu delatnost koja je izrazila zadovoljstvo i ponos što je ovaj edukativni skup okupio studente u velikom broju. „Nadam se da ste svesni koliko ovaj fakultet ulaže u vas, koliki je fokus na svakom studentu. To je prepoznala međunarodna zajednica i zato smo na mnogim njihovim listama visoko rangirani, a to je baš zato što je nama student prvi i što je sve usmereno na studenta. Odlično je što imate zajednički skup i veliki je napredak što farmaceuti i budući lekari zajedno rade i uče, a to je jedino moguće danas. Da biste uspešno lečili pacijente i napredovali u svom poslu neophodan je timski rad jer je to preduslov za sve s obzirom da je svaki pacijent poseban i kompleksan a time i njegovo praćenje i lečenje. Sto je tim veći to su vam mogućnosti za rad bolje“, rekla je prof. Veselinović. Ona je istakla i da su predavači na ovom skupu odlični, naši eminentni hematolozi, koji će im uz aktuelne smernice za lečenje govoriti i o svojim iskustvima i praktičnom radu što je jako važno i što se ne može naučiti iz knjiga. br />
Slavica Galjak predsednica Asocijacije studenata farmacije istakla je da ovaj projekat predstavlja farmakoterapijski pristup koji obuhvat edukativni deo i radionicu. U okviru edukacije o Hočkinovom limfomu studentima medicine i farmacije o ovoj bolesti govorili su direktor Klinike za hematologiju UKC Kragujevac i naš profesor Predrag Đurđević i hematolog Asistent dr Snežana Sretenović ovoj temi govorili su i farmaceuti kao i pacijent koji boluje od Hočkinovog limfoma, pa su studenti bili u prilici da ovu bolest sagledaju sa svih aspekata-lečenja, terapije ali i iskustva pacijenta. U okviru radionica studenti su imali prikaze slučajeva koje su morali da reše a najbolji su proglašeni pobednicima. Svaki tim imao je po jednog studenta medicine i jednog studenta farmacije čime je ostvarena saradnja koja će im i sutra, kada završe fakultet, biti potrebna u svakodnevnom radu. br />
Učešće u radionicama imali su studenti treće, četvrte i pete godine farmacije i studenti medicine od treće do završne šeste godine studija.










Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.