Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПОЧЕЛА НАСТАВА НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА МЕДИЦИНЕ И ФАРМАЦИЈЕ

Свечаном доделом индекса и уводним предавањем декана проф. др Владимира Јаковљевића у амфитеатру почела је настава новој генерацији студената на докторским академским студијама. Индексе је добило 75 студента из поља медицинских наука и 11 из поља фармацеутских наука.

Поздрављајући нову генерацију студената докторских студија декан Јаковљевић истакао је да су докторске студије бренд број један нашег факултета и да су ове студије озбиљно реформисане у овој години и да је због тога и почетак наставе каснио у односу на претходне генерације. „Захваљујући разумевању Националног акредитационог тела и добром комуникацијом са њима успели смо да у рекордном року добијемо нову акредитацију и на тај начин на овом студијском програму сада имамо два излазна звања-медицинске и фармацеутске науке. То је квалитативни помак и нови начин студирања где ће бити оријентисано све и искључиво на изради докторске дисертације. Већ после првог семестра сви ви ћете имати свог ментора и своју тему чиме ћемо , прво побољшати квалитет што је најбитније, а друго побољшаћемо ефикасност јер ћете, у много краћем интервалу моћи да завршите своје докторате него што је то било до сада“, рекао је декан Јаковљевић.

Индексе је новој генерацији студената уручио продекан за Докторске академске студије проф. др Иван Срејовић који их је пре тога поздравио и пожелео срећу током трогодишњем школовања на овом студијском програму, наглашавајући да је комплетно руководство факултета и сви који су укључени у функционисање овог студијског програма увек ту за све студенте. „Докторске студије се највише разликују од осталих нивоа студија јер овде највише до изражаја долази ваша креативност –колико ћете успети да нађете нешто што неко до сада није радио, да дођете до резултата који ће бити не само важни и интересантни вама већ и најширој научној заједници. Дакле све зависи од вас и ја вам желим пуно успеха“, рекао је продекан Срејовић.

У уводном предавању декан Јаковљевић је упознао студенте шта их чека током наредне 3 године односно шест семестара, преко полагања усменог докторског испита и самог избора теме и ментора и рада на докторској дисертацији, а онда и процедура које пролазе до саме одбране и стицања звања доктора медицинских или фармацеутских наука. Овај студијски програм је до сада изнедрио преко 700 доктора медицинских наука.









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.