Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

POČELA NASTAVA NA DOKTORSKIM STUDIJAMA MEDICINE I FARMACIJE

Svečanom dodelom indeksa i uvodnim predavanjem dekana prof. dr Vladimira Jakovljevića u amfiteatru počela je nastava novoj generaciji studenata na doktorskim akademskim studijama. Indekse je dobilo 75 studenta iz polja medicinskih nauka i 11 iz polja farmaceutskih nauka.

Pozdravljajući novu generaciju studenata doktorskih studija dekan Jakovljević istakao je da su doktorske studije brend broj jedan našeg fakulteta i da su ove studije ozbiljno reformisane u ovoj godini i da je zbog toga i početak nastave kasnio u odnosu na prethodne generacije. „Zahvaljujući razumevanju Nacionalnog akreditacionog tela i dobrom komunikacijom sa njima uspeli smo da u rekordnom roku dobijemo novu akreditaciju i na taj način na ovom studijskom programu sada imamo dva izlazna zvanja-medicinske i farmaceutske nauke. To je kvalitativni pomak i novi način studiranja gde će biti orijentisano sve i isključivo na izradi doktorske disertacije. Već posle prvog semestra svi vi ćete imati svog mentora i svoju temu čime ćemo , prvo poboljšati kvalitet što je najbitnije, a drugo poboljšaćemo efikasnost jer ćete, u mnogo kraćem intervalu moći da završite svoje doktorate nego što je to bilo do sada“, rekao je dekan Jakovljević.

Indekse je novoj generaciji studenata uručio prodekan za Doktorske akademske studije prof. dr Ivan Srejović koji ih je pre toga pozdravio i poželeo sreću tokom trogodišnjem školovanja na ovom studijskom programu, naglašavajući da je kompletno rukovodstvo fakulteta i svi koji su uključeni u funkcionisanje ovog studijskog programa uvek tu za sve studente. „Doktorske studije se najviše razlikuju od ostalih nivoa studija jer ovde najviše do izražaja dolazi vaša kreativnost –koliko ćete uspeti da nađete nešto što neko do sada nije radio, da dođete do rezultata koji će biti ne samo važni i interesantni vama već i najširoj naučnoj zajednici. Dakle sve zavisi od vas i ja vam želim puno uspeha“, rekao je prodekan Srejović.

U uvodnom predavanju dekan Jakovljević je upoznao studente šta ih čeka tokom naredne 3 godine odnosno šest semestara, preko polaganja usmenog doktorskog ispita i samog izbora teme i mentora i rada na doktorskoj disertaciji, a onda i procedura koje prolaze do same odbrane i sticanja zvanja doktora medicinskih ili farmaceutskih nauka. Ovaj studijski program je do sada iznedrio preko 700 doktora medicinskih nauka.









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.