Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УРУЧЕНИ ИНДЕКСИ НОВОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ БРУЦОША

У сусрет почетку нове школске године на Факултету медицинских наука, на којем настава почиње 18.септембра, у Амфитеатру су свечано уручени индекси новој генерацији бруцоша. Индексе је добило 88 бруцоша ИАС медине, 84 ИАС фармације, 24 ИАС стоматологије и 87 бруцоша основних струковних студија , будућих струковних медицинских сестара и физиотерапеута.

Нову генерацију студената ФМН поздравио је декан проф. др Владимир Јаковљевић , који им је уз добродошлицу, најпре рекао да су највећа снага нашег факултета управо студенти јер младост, снага и њихова енергија уз синергију са знањем и искуством коју поседују наставници и сарадници је нешто што је потребно добро каналисати и фокусирати на прави начин а ФМН, по свим параметрима, то и чини. „Долазите на факултет који је по много чему уникатан на овим просторима. Не кажем да смо засигурно најбољи али се трудимо да увек будемо нови, и да дамо нешто ново. Последња у низу је акредитација ИАС медицине на енглеском језику и за већ две недеље овде ћете сретати студенте из целог света. Желим да напоменем да се Докторска школа вратила под своје окриље, тачније добили смо поново акредитацију за поље медицине и оно што је нови моменат је акредитација за поље фармацеутских наука. Сви ви који то буде желели своја у области науке ћете моћи да развијате и усавршавате код нас једног дана“, рекао је декан Јаковљевић. Он је бруцошима поручио и да уз сво знање које ће стећи на ФМН им жели да буду на првом месту добри људи, и добри лекари, и додао да добар доктор не може да буде неко ко није добар човек. Индексе студентима прве године медицине уручио је ресорни продекан проф. др Дејан Петровић и обавестио их о томе ко је наредних 6 година њихов тутор. Проф. Петровић је поручио студентима да су донели добру одлуку тиме што су изабрали наш факултет на коме се годинама, како је рекао, интензивно ради на унапређењу квалитета наставног процеса.

Бруцошима ИАС фармације и основних струковних студија индексе је уручио продекан за ИАС фармације проф. др Жељко Мијаиловић који је истакао да је пред свим бруцошима тежак и напоран рад који траје 5 или 3 године, и у којима ће се од њих тражити доста. Обраћајући се бруцошима фармације проф. Мијаиловић истакао је да су уписали озбиљне студије на озбиљном факултету, и да као и у животу, тај пут није увек поплочан и лак већ неретко има и трља и проблема. „Овде у првом реду седе ваши тутори- најбољи од одличних, и по својим људским и по својим стручним карактеристикама и који ће од данас, до завршетка ваших студија да брину о вама. То је један од спецификума нашег факултета а вама ће то много значити. Желим вам добродошлицу и позивам вас да радите предано и марљиво што ће вам се, на крају, вишеструко исплатити“ закључио је продекан Мијаиловић.

Продекан за ИАС стоматологије проф. др Гвозден Росић поздравио је, како је рекао, најмлађу генерацију најмлађег студијског програма на нашем факултету. „Моја лична опсервација је да мислим да сте одабрали прави студијски програм и праву професију за своју будућност и да сте изабрали право школу која ће вам помоћи да се припремите за своју будућу професију. Свака нова генерација је за нас, ваше наставнике, нова обавеза, нови изазов али и ново задовољство“, рекао је проф. Росић и додао да очекује да многих од данашњих бруцоша , након завршетка основних студија, свој професионални и научни пут наставе управо на нашем факултету.
















Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.