Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

URUČENI INDEKSI NOVOJ GENERACIJI BRUCOSA

U susret početku nove školske godine na Fakultetu medicinskih nauka, na kojem nastava počinje 18.septembra, u Amfiteatru su svečano uručeni indeksi novoj generaciji brucoša. Indekse je dobilo 88 brucoša IAS medine, 84 IAS farmacije, 24 IAS stomatologije i 87 brucoša osnovnih strukovnih studija , budućih strukovnih medicinskih sestara i fizioterapeuta.

Novu generaciju studenata FMN pozdravio je dekan prof. dr Vladimir Jakovljević , koji im je uz dobrodošlicu, najpre rekao da su najveća snaga našeg fakulteta upravo studenti jer mladost, snaga i njihova energija uz sinergiju sa znanjem i iskustvom koju poseduju nastavnici i saradnici je nešto što je potrebno dobro kanalisati i fokusirati na pravi način a FMN, po svim parametrima, to i čini. „Dolazite na fakultet koji je po mnogo čemu unikatan na ovim prostorima. Ne kažem da smo zasigurno najbolji ali se trudimo da uvek budemo novi, i da damo nešto novo. Poslednja u nizu je akreditacija IAS medicine na engleskom jeziku i za već dve nedelje ovde ćete sretati studente iz celog sveta. Želim da napomenem da se Doktorska škola vratila pod svoje okrilje, tačnije dobili smo ponovo akreditaciju za polje medicine i ono što je novi momenat je akreditacija za polje farmaceutskih nauka. Svi vi koji to bude želeli svoja u oblasti nauke ćete moći da razvijate i usavršavate kod nas jednog dana“, rekao je dekan Jakovljević. On je brucošima poručio i da uz svo znanje koje će steći na FMN im želi da budu na prvom mestu dobri ljudi, i dobri lekari, i dodao da dobar doktor ne može da bude neko ko nije dobar čovek. Indekse studentima prve godine medicine uručio je resorni prodekan prof. dr Dejan Petrović i obavestio ih o tome ko je narednih 6 godina njihov tutor. Prof. Petrović je poručio studentima da su doneli dobru odluku time što su izabrali naš fakultet na kome se godinama, kako je rekao, intenzivno radi na unapređenju kvaliteta nastavnog procesa.

Brucošima IAS farmacije i osnovnih strukovnih studija indekse je uručio prodekan za IAS farmacije prof. dr Željko Mijailović koji je istakao da je pred svim brucošima težak i naporan rad koji traje 5 ili 3 godine, i u kojima će se od njih tražiti dosta. Obraćajući se brucošima farmacije prof. Mijailović istakao je da su upisali ozbiljne studije na ozbiljnom fakultetu, i da kao i u životu, taj put nije uvek popločan i lak već neretko ima i trlja i problema. „Ovde u prvom redu sede vaši tutori- najbolji od odličnih, i po svojim ljudskim i po svojim stručnim karakteristikama i koji će od danas, do završetka vaših studija da brinu o vama. To je jedan od specifikuma našeg fakulteta a vama će to mnogo značiti. Želim vam dobrodošlicu i pozivam vas da radite predano i marljivo što će vam se, na kraju, višestruko isplatiti“ zaključio je prodekan Mijailović.

Prodekan za IAS stomatologije prof. dr Gvozden Rosić pozdravio je, kako je rekao, najmlađu generaciju najmlađeg studijskog programa na našem fakultetu. „Moja lična opservacija je da mislim da ste odabrali pravi studijski program i pravu profesiju za svoju budućnost i da ste izabrali pravo školu koja će vam pomoći da se pripremite za svoju buduću profesiju. Svaka nova generacija je za nas, vaše nastavnike, nova obaveza, novi izazov ali i novo zadovoljstvo“, rekao je prof. Rosić i dodao da očekuje da mnogih od današnjih brucoša , nakon završetka osnovnih studija, svoj profesionalni i naučni put nastave upravo na našem fakultetu.
















Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.