Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ФМН ИЗНЕДРИО ЈОШ 124 ЛЕКАРА СПЕЦИЈАЛИСТА И 48 МАСТЕР МЕНАЏЕРА

У амфитеатру ФМН продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић уручио је 124 дипломе лекарима специјалистима и специјалистима ужих специјализација, који су у протеклих годину дана, успешно завршили овај вид стручног усавршавања. Уз честитке на оствареном успеху проф. Давидовић им је пожелео успех у даљем раду и нагласио да на ФМН на 46 специјализација и 21 ужој специјализацији у овом тренутку је активно преко 900 студената, а да је дипломе специјалисте и специјалисте уже специјализације, укључујући и данашњу доделу добило 969 лекара.

Присутне је поздравио и директор УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић који је истакао да је ово велики дан за све који су постали специјалисти и лекари ужих специјализација.”Честитам Вам у своје и име УКЦ Крагујевац, терцијарне здравствене установе која запошљава преко три хиљаде људи. Ваша диплома данас је обавеза да и даље радите на себи, свом усавршавању и побољшању струке како би заузели претходне генерације лекара и како би постали понос читавог здравственог система Србије”, рекао је проф. Милисављевић. Директор УКЦ је истакао и да ће држава учинити све, од изградње нових болница, набавке најсавременијих апарата али оно што је најбитније је улагање у људе. ”Ви сте оно што је најбитније , ви сте најбољи од најбољих што ова земља има. Надам се и верујем да ћете оправдати наше поверење а наша обавеза је да вам омогућимо адекватне услове за рад и даља усавршавања у земљи и иностранству”, закључио је проф. Милисављевић.









Данас је дипломе добило и 48 мастер менаџера на сва три студијска програма ових студија-менаџмент у систему здравствене заштите, мастер исхрана и суплементација и мастер регенеративна медицина. Дипломце на мастер програмима поздравио је ресорни продекан и руководилац студијског програма менаџмент у систему здравствене заштите проф. др Небојша Здравковић. ”Ово је већ пета генерација студената који су завршили мастер академске студије менаџмент у систему здравствене заштите и трећа генерација дипломаца на мастер програмима исхрана и суплементација и регенеративна медицина. Број оних који су дипломирали до сада и оних који из године у годину уписују ове мастер програме говори о томе да добро радимо свој посао. Ми смо ту за вас, у сваком смислу и циљ нам је да током мастер студија стекнете знања и вештине које ћете примењивати у пракси”, истакао је проф. Здравковић. Дипломе су поред проф. Здравковића на мастер програмима уручили и проф. др Владимир Живковић на исхрани и суплементацији и проф. др Биљана Љујић на регенеративној медицини.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.