Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

FMN IZNEDRIO JOS 124 LEKARA SPECIJALISTA I 48 MASTER MENADŹERA

U amfiteatru FMN prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije prof. dr Goran Davidović uručio je 124 diplome lekarima specijalistima i specijalistima užih specijalizacija, koji su u proteklih godinu dana, uspešno završili ovaj vid stručnog usavršavanja. Uz čestitke na ostvarenom uspehu prof. Davidović im je poželeo uspeh u daljem radu i naglasio da na FMN na 46 specijalizacija i 21 užoj specijalizaciji u ovom trenutku je aktivno preko 900 studenata, a da je diplome specijaliste i specijaliste uže specijalizacije, uključujući i današnju dodelu dobilo 969 lekara.

Prisutne je pozdravio i direktor UKC Kragujevac prof. dr Slobodan Milisavljević koji je istakao da je ovo veliki dan za sve koji su postali specijalisti i lekari užih specijalizacija.”Čestitam Vam u svoje i ime UKC Kragujevac, tercijarne zdravstvene ustanove koja zapošljava preko tri hiljade ljudi. Vaša diploma danas je obaveza da i dalje radite na sebi, svom usavršavanju i poboljšanju struke kako bi zauzeli prethodne generacije lekara i kako bi postali ponos čitavog zdravstvenog sistema Srbije”, rekao je prof. Milisavljević. Direktor UKC je istakao i da će država učiniti sve, od izgradnje novih bolnica, nabavke najsavremenijih aparata ali ono što je najbitnije je ulaganje u ljude. ”Vi ste ono što je najbitnije , vi ste najbolji od najboljih što ova zemlja ima. Nadam se i verujem da ćete opravdati naše poverenje a naša obaveza je da vam omogućimo adekvatne uslove za rad i dalja usavršavanja u zemlji i inostranstvu”, zaključio je prof. Milisavljević.









Danas je diplome dobilo i 48 master menadžera na sva tri studijska programa ovih studija-menadžment u sistemu zdravstvene zaštite, master ishrana i suplementacija i master regenerativna medicina. Diplomce na master programima pozdravio je resorni prodekan i rukovodilac studijskog programa menadžment u sistemu zdravstvene zaštite prof. dr Nebojša Zdravković. ”Ovo je već peta generacija studenata koji su završili master akademske studije menadžment u sistemu zdravstvene zaštite i treća generacija diplomaca na master programima ishrana i suplementacija i regenerativna medicina. Broj onih koji su diplomirali do sada i onih koji iz godine u godinu upisuju ove master programe govori o tome da dobro radimo svoj posao. Mi smo tu za vas, u svakom smislu i cilj nam je da tokom master studija steknete znanja i veštine koje ćete primenjivati u praksi”, istakao je prof. Zdravković. Diplome su pored prof. Zdravkovića na master programima uručili i prof. dr Vladimir Živković na ishrani i suplementaciji i prof. dr Biljana Ljujić na regenerativnoj medicini.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.