Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ НА ОСНОВНИМ СТРУКОВНИМ
И ИНТЕГРИСАНИМ АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА

У сусрет 9. децембру, слави и дану Факултета медицинских наука, данас су, традиционално уручене дипломе на свим студијским програмима основних струковних и интегрисаних академских студија.

Дипломе су прво добили струковне медицинске сестре и струкови терапеути, укупно 61 дипломац које је поздравила продекан за основне струковне студије проф. др Наташа Здравковић. Она је рекла да се нада да сви који су добили дипломе данас неће стати са својим усавршавањем завршетком струковних студији. ”Верујем да ћете своје знање наставити да ширите тамо где треба и да ћете нам помоћи јер улазимо у нови циклус акредитације за нових шест програма за основне струковне студије-сестре, физиотерапеути, анестетичари, инструментари, лаборанти и струковни фармацеути. Нама ће тада струковне сестре у практичном делу извођења наставе бити неопходне и надам се да ћете сви бити вољни да нам у томе помогнете како би програме реализовали што боље и квалитетније”, рекла је проф. Здравковић уз честитке свим дипломцима на оствареном успеху.





Свечана додела диплома настављена је уручењем диплома докторима стоматологије које је најпре поздравио ресорни продекан проф. др Гвозден Росић. „За ових пет година нашег заједничког рада и дружења било је и добрих и лоших фаза, али када се све сабере остаје да се памти оно што је лепо и сигуран сам да ћете памтити многе догодовштине везане за наставу али и ваннаставне активности. Ми смо покушали да дамо свој максимум и да вам помогнемо у томе да се што боље едукујете и оспособите за веома значајну професију коју ћете у животу обављати „, рекао је проф. Росић. Он је позвао дипломце да данашњи дан посматрају као линију пресека између њиховог досадашњег формалног статуса и формалне релације са нашим факултетом и будућег времена када очекујемо, рекао је продекан Росић, да се, у својству студената постдипломских студија, вратите код нас. Доктори стоматологије заједно са најбољим дипломцем Лидијом Вељковић положили Хипократову заклетву.






Дипломе је данас добило и 67 магистара фармације које им је уручио продекан за ИАС фармације проф. др Жељко Мијаиловић који им је, како је рекао, честитао један од најважнијих дана у њиховим животима. “Доста тога сте уложили ви и ваши родитељи да би сте дошли довде и то је тек почетак. Убудуће ћете се бавити здрављем људи и апсолутно сам сигуран да је ово почетак вашег рада и усавршавања што се захтева од вас и даље, практично до краја живота”, рекао је продекан Мијаиловић. Он је позвао све дипломиране магистре фармације да наставе даље усавршавање на ФМН, кроз здравствене специјализације или докторске академске студије напомињући да од ове године имамо докторске студије из научне области фармацеутске науке.




Свечана додела диплома завршена је уручењем диплома докторима медицине. Овај студијски програм у протеклих годину дана завршио је 71 дипломац и свима је дипломе уручио продекан за ИАС медицине проф. др Дејан Петровић. Он је честитао свим новим докторима медицине и истакао да су сви уложили велики труд, рад и одрицање у протеклих шест година које су провели на ФМН и да су залужено добили дипломе. ”ФМН у последњих 10 година чини велике напоре у циљу обезбеђивања континуитета и подизања квалитета наставног процеса, што није лак посао. Сигуран сам да су сви ови млади људи током студирања стекли довољно знања и савладали све неопходне вештине и да ће самостално и квалитетно моћи да раде као доктори медицине”, истакао је продекан Петровић. Свечаност је завршена полагањем Хипократове заклетве чији текст је прочитала најбољи овогодишњи дипломац медицине Амина Нуровић.

Од оснивања Факултета до данас изнедрили смо 6845 дипломаца-4427 доктора медицине, 934 магистара фармације, 189 доктора стоматологије, 609 струковних медицинских сестара и 563 струковних физиотерапеута.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.