Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРОЛЕЋНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ОДРЖАНА НА ФМН

У оквиру традиционалне пролећне кампање за студенте, Градска организација Црвеног крста у сарадњи са Центром за трансфузију КЦ Крагујевац, организовала је акцију добровољног давања крви на Факултету медицинских наука. Ово је прва овогодишња акција која се организује на факултетима Универзитета у Крагујевцу и последња у низу је одржана на нашем факултету у оквиру које је прикупљено 19 јединица крви. Интересовање студената било је веће али су поједини одбијени из здравствених разлога, пре свега сезонских алергија и ниског хемоглобина код девојака. Како је истакла Марица Патрногић стручни сарадник ГО Црвеног крста студенти крагујевачких факултета , укључујући и ФМН, и овог пута су показали да су врло свесни значаја оваквих акција. Следећа кампања за студенте биће, како је рекла Патрногић, бити организована традиционално у новембру месецу када је и интересовање студената веће.

Из Градске организације Црвеног крста најављују да ће наставити са традиционалним сезонским акцијама, посебно у летњем периоду када се увек бележе несташице крви. Поводом 14.јуна светског дана добровољних давалаца крви и ове године ГО Црвеног крста доделиће признања вишеструким даваоцима крви а наш Факултет је традиционално један од носиоца признања за најхуманију средину па су очекивања да и ове године добијемо признање ''Широко срце''.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.