Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PROLEĆNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI ODRŽANA NA FMN

U okviru tradicionalne prolećne kampanje za studente, Gradska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Centrom za transfuziju KC Kragujevac, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi na Fakultetu medicinskih nauka. Ovo je prva ovogodišnja akcija koja se organizuje na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu i poslednja u nizu je održana na našem fakultetu u okviru koje je prikupljeno 19 jedinica krvi. Interesovanje studenata bilo je veće ali su pojedini odbijeni iz zdravstvenih razloga, pre svega sezonskih alergija i niskog hemoglobina kod devojaka. Kako je istakla Marica Patrnogić stručni saradnik GO Crvenog krsta studenti kragujevačkih fakulteta , uključujući i FMN, i ovog puta su pokazali da su vrlo svesni značaja ovakvih akcija. Sledeća kampanja za studente biće, kako je rekla Patrnogić, biti organizovana tradicionalno u novembru mesecu kada je i interesovanje studenata veće.

Iz Gradske organizacije Crvenog krsta najavljuju da će nastaviti sa tradicionalnim sezonskim akcijama, posebno u letnjem periodu kada se uvek beleže nestašice krvi. Povodom 14.juna svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i ove godine GO Crvenog krsta dodeliće priznanja višestrukim davaocima krvi a naš Fakultet je tradicionalno jedan od nosioca priznanja za najhumaniju sredinu pa su očekivanja da i ove godine dobijemo priznanje ''Siroko srce''.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.