Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

САРАДЊА СА БАЊА ЛУКОМ ПРИМЕР БРАТСКЕ САРАДЊЕ ДВА ФАКУЛТЕТА

У оквиру обележавања дана Универзитета у Бања Луци, у културном центру "Бански двор" одржана је свечана академија којом је обележено 47 година успешног рада и развоја. Била је то прилика да светско име кардиоваскуларне медицине проф. др Наранџан Дала одржи присутно предавање и добије статус почасног доктора наука Медицинског факултета у Бања Луци. Свечаности у Бања Луци присуствовао је декан нашег факултета проф. др Владимир Јаковљевић, који однедавно обавља и функцију председника европске секције IACS и који у значај присуства проф. Дале овом догађају, посебно истиче одличну сарадњу коју наш факултет има са Медицинским факултетом у Бања Луци, као и деканом проф. др Ранком Шкрбићем. Због свега наведеног самој свечаности обележавања дана Универзитета у Бања Луци претходила је промоција уџбеника "Физиологија" чији је издавач ФМН у Крагујевцу а у којем значајна поглавља имају сам декан у Бања Луци проф. др Ранко Шкрбић као и чланови његовог наставно-научног тима.

Посету Бања Луци декан Јаковљевић искористио је да, у разговору са тамошњим медијима, подсети на сличности наша два факултета, одличну сарадњу и размену наставника и сарадника али и студената. Оно што, уз студије на енглеском језику за медицину, које су код нас у припреми а у Бања Луци је већ кренуо упис, повезује наше установе је и висок рејтинг на Шангајској листи који је из године у годину све бољи. "Ми у Крагујевцу имамо сјајне тимове стручњака на физиологији, фармацији, имунологији, фармакологији, епидемиологији. Сада годишње имамо око 250 стручних радова а верујем да ћемо се, залагањем комплетног факултета, са још већим бројем стручних радова, стићи до позиције међу 100 најбољих у области клиничке медицине", истакао је Јаковљевић. Он је за медије у РС најавио и да ћемо наредне године, током лета, бити домаћини светског конгреса Интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања , која ће окупити највећа европска и светска имена из ове области и изразио очекивање да ће овај, како је рекао, за науку најпрестижнији догађај у свету ,препознати руководство наше земље и дати свој допринос у организацији.






Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.