Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

SARADNJA SA BANJA LUKOM PRIMER BRATSKE SARADNJE DVA FAKULTETA

U okviru obeležavanja dana Univerziteta u Banja Luci, u kulturnom centru "Banski dvor" održana je svečana akademija kojom je obeleženo 47 godina uspešnog rada i razvoja. Bila je to prilika da svetsko ime kardiovaskularne medicine prof. dr Narandžan Dala održi prisutno predavanje i dobije status počasnog doktora nauka Medicinskog fakulteta u Banja Luci. Svečanosti u Banja Luci prisustvovao je dekan našeg fakulteta prof. dr Vladimir Jakovljević, koji odnedavno obavlja i funkciju predsednika evropske sekcije IACS i koji u značaj prisustva prof. Dale ovom događaju, posebno ističe odličnu saradnju koju naš fakultet ima sa Medicinskim fakultetom u Banja Luci, kao i dekanom prof. dr Rankom Skrbićem. Zbog svega navedenog samoj svečanosti obeležavanja dana Univerziteta u Banja Luci prethodila je promocija udžbenika "Fiziologija" čiji je izdavač FMN u Kragujevcu a u kojem značajna poglavlja imaju sam dekan u Banja Luci prof. dr Ranko Skrbić kao i članovi njegovog nastavno-naučnog tima.

Posetu Banja Luci dekan Jakovljević iskoristio je da, u razgovoru sa tamošnjim medijima, podseti na sličnosti naša dva fakulteta, odličnu saradnju i razmenu nastavnika i saradnika ali i studenata. Ono što, uz studije na engleskom jeziku za medicinu, koje su kod nas u pripremi a u Banja Luci je već krenuo upis, povezuje naše ustanove je i visok rejting na Sangajskoj listi koji je iz godine u godinu sve bolji. "Mi u Kragujevcu imamo sjajne timove stručnjaka na fiziologiji, farmaciji, imunologiji, farmakologiji, epidemiologiji. Sada godišnje imamo oko 250 stručnih radova a verujem da ćemo se, zalaganjem kompletnog fakulteta, sa još većim brojem stručnih radova, stići do pozicije među 100 najboljih u oblasti kliničke medicine", istakao je Jakovljević. On je za medije u RS najavio i da ćemo naredne godine, tokom leta, biti domaćini svetskog kongresa Internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja , koja će okupiti najveća evropska i svetska imena iz ove oblasti i izrazio očekivanje da će ovaj, kako je rekao, za nauku najprestižniji događaj u svetu ,prepoznati rukovodstvo naše zemlje i dati svoj doprinos u organizaciji.






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.