Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УСПЕШНО УЧЕШЋЕ НАШИХ НАУЧНИКА У САД И КАНАДИ

Од 7. до 9. септембра у Тампи на Флориди, одржан је 10. конгрес северноамеричке секције интернационалне академије кардиоваскуларних наука на којој су запажено учешће имали представници ФМН-декан проф. др Владимир Јаковљевић, доц. др Јована Брадић и доц. др Јована Јоксимовић Јовић. Они су , заједно са светским стручњацима из области кардиоваскуларних наука разменили нова знања и искуства из ове области и одржали веома успешне оралне презентације.

Професор Јаковљевић је у оквиру поздравног предавања представио најновије резултате Центра изврсности, који су садржани у докторској дисертацији Александра Кочовића, који је део тима, и који су изазвали изузетан пријем и интересовање код свих присутних. Декан ФМН и председник Европске секције интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања проф. др Владимир Јаковљевић добио је највише признање , које носи име Нарањана Дале, оснивача и доживотног почасног председника Академије ,за иновације у области кардиоваскуларних наука док је доц. др Јована Брадић за своју презентацију добила награду ''Travel award''. Говорећи о награди декан Јаковљевић истакао је да је то за њега јако важно признање и велика част.

У исто време, проф. др Иван Срејовић и доц. др Исидора Милосављевић налазе се на Институту за кардиоваскуларна истраживања у Винипегу, који је из области базичне и кардиоваскуларне медицине седиште свих истраживања у свету где се обучавају за технике које се сада код нас не раде. Они ће тамо остати до краја септембра док је проф. Јаковљевић у оквиру свог петодневног боравка, као гостујући научник, одржао семинар из дела истраживања које је спровела група којом руководи, а која се односе на ефекат ароније на кардиоваскуларни систем али и хематопоезни систем. Он је и у Канади добио медаљу за иновације, истраживање и науку Института у Винипегу, чиме је постао шести човек ван Канаде који је добио то признање.









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.