Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

USPESNO UČESĆE NASIH NAUČNIKA U SAD I KANADI

Od 7. do 9. septembra u Tampi na Floridi, održan je 10. kongres severnoameričke sekcije internacionalne akademije kardiovaskularnih nauka na kojoj su zapaženo učešće imali predstavnici FMN-dekan prof. dr Vladimir Jakovljević, doc. dr Jovana Bradić i doc. dr Jovana Joksimović Jović. Oni su , zajedno sa svetskim stručnjacima iz oblasti kardiovaskularnih nauka razmenili nova znanja i iskustva iz ove oblasti i održali veoma uspešne oralne prezentacije.

Profesor Jakovljević je u okviru pozdravnog predavanja predstavio najnovije rezultate Centra izvrsnosti, koji su sadržani u doktorskoj disertaciji Aleksandra Kočovića, koji je deo tima, i koji su izazvali izuzetan prijem i interesovanje kod svih prisutnih. Dekan FMN i predsednik Evropske sekcije internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja prof. dr Vladimir Jakovljević dobio je najviše priznanje , koje nosi ime Naranjana Dale, osnivača i doživotnog počasnog predsednika Akademije ,za inovacije u oblasti kardiovaskularnih nauka dok je doc. dr Jovana Bradić za svoju prezentaciju dobila nagradu ''Travel award''. Govoreći o nagradi dekan Jakovljević istakao je da je to za njega jako važno priznanje i velika čast.

U isto vreme, prof. dr Ivan Srejović i doc. dr Isidora Milosavljević nalaze se na Institutu za kardiovaskularna istraživanja u Vinipegu, koji je iz oblasti bazične i kardiovaskularne medicine sedište svih istraživanja u svetu gde se obučavaju za tehnike koje se sada kod nas ne rade. Oni će tamo ostati do kraja septembra dok je prof. Jakovljević u okviru svog petodnevnog boravka, kao gostujući naučnik, održao seminar iz dela istraživanja koje je sprovela grupa kojom rukovodi, a koja se odnose na efekat aronije na kardiovaskularni sistem ali i hematopoezni sistem. On je i u Kanadi dobio medalju za inovacije, istraživanje i nauku Instituta u Vinipegu, čime je postao šesti čovek van Kanade koji je dobio to priznanje.









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.