Тренутно сте на:
 
Центaр изузет.вредности
 


Повезани садржаји:
 
Почетна страна Центра
Активности Центра
О Центру
Делатност рада Центра
Циљеви Центра
Истраживачи у Центру
Пројекти Центра
Резултати Центра
Међународна сарадња
Организација
Одбрањене докторске
  дисертације
 

 

ЦЕНТАР ИЗУЗЕТНИХ ВРЕДНОСТИ
ЦЕНТАР ЗА МОЛЕКУЛСКУ МЕДИЦИНУ
И ИСТРАЖИВАЊЕ МАТИЧНИХ ЋЕЛИЈА
 

 ЦИЉЕВИ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА ЦЕНТРА

 

НАУЧНО ИСТРАЖИВАЧКИ РАД

- Испитивање нових целуларних и молекуларних детерминанти важних у развоју орган специфичне аутоимунсти и раста и метастазирања експерименталних тумора.

- Испитивање карактеристика матичних ћелија као и примењивости ембрионалних матичних ћелија, индукованих плурипотентних матичних ћелија као и адултнух матичних ћелија. Регенеративна медицина.

- Испитивање значаја урођене имуности у патогенези периапикалног гранулома. Патогенеза перипакалних лезија.

- Испитивање врсте рецептора и јонских канала преко којих ендотелини, комплекси са златом и платином, и лекови из групе антидепресива, антипсихотика и антихипертензива утичу на тонус и спонтану активност изолованих глатких мишића гастроинтестиналног и урогениталног тракта.

- Одређивање генских промена, биохемијских поремећених сигналних путева и имунофенотиписких променама код оболелих од леукемија, лимфома, тумора плућа, тумора дебелог црева, тумора дојке и одонтогених тумора лица.

- Анализа поступцака и материјала за ефикасно уклањање токсичних супстанци које доспевају у окружење (водене токове, земљиште и храну), а које испољавају генотоксичност.

- Испитивање имунимодулаторних и цитотоксичних карактеристика пептида и једињења комплекса метала (злато, платина, рутенијум).

 

 
  

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.