Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БИОЕТИКЕ НА ФМН

У организацији ФМН данас је предавањима проф. др Драгана Миловановића, проф. др Драгане Игњатовић Ристић и групе студената обележен светски дан биоетике који се данас и сутра, 18.и 19.октобра обележава у 257 одсека за биоетику у читавом свету.

Према речима проф. др Драгане Игњатовић Ристић Крагујевац је један од тих градова а централна тема била је друштвена одговорност и здравље. ''Студенти фармације који слушају предмет фармацеутска етика припремили су семинар, ја сам са колегама Бранимиром Радмановићем и Александром Кочовићем припремила и одржала предавање на тему ''Етика вакцина'', док је проф. др Драган Миловановић у оквиру своје наставне јединице одржао предавање о етици експеримента, рекла је проф. Ристић. Она је у наставку у амфитеатру, у оквиру обележавања светског дана менталног здравља, студентима свих студијских програма одржала предавање о менталном здрављу студената у постковид времену. ''Идеја је јако добра и потекла је од међународне асоцијације студената медицине а наши студенти су се у то укључили. Циљ да се припремимо за оно што нас у будућности чека у смислу да некако антиципирамо како су стресови које смо доживели током ковида утицали на студентску популацију и шта бисмо могли најефикасније урадимо да проблеме некако смањимо'', истакла је проф. др Драгана Игњатовић Ристић психијатар.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.