Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ДОДЕЉЕНА СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА УНИВЕРЗИТЕТА ЦЕНТРУ ИЗВРСНОСТИ ЗА ИЗУЧАВАЊЕ РЕДОКС РАВНОТЕЖЕ У КАРДИОВАСКУЛАРНИМ И МЕТАБОЛИЧКИМ ПОРЕМЕЋАЈИМА ФМН

Поводом обележавања Светог Саве, Дана духовности у Републици Србији, у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је Светосавска академија на којој су додељене награде најуспешнијим студентима, професорима и научно истраживачким тимовима. Према Одлуци Сената Универзитета у Крагујевцу ове године награда за животно дело припала је др Зорану Марковићу научном саветнику и првом директору Института за информационе технологије. Награде за изузетна постигнућа припале су Центру изврсности за изучавање редокс равнотеже у кардиоваскуларним и метаболичким поремећајима ФМН и проф. др Владимиру Стојановићу са Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву. Награде је добитницима уручио проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић.

Светосавска повеља за изузетна постигнућа у 2024. годину додељена је Истраживачком тиму Центра изврсности за изучавање редокс равнотеже у кардиоваскуларним и метаболичким поремећајима, Факултета медицинских наука у Крагујевцу, кога чине: - проф. др Владимир Јаковљевић, проф. др Гвозден Росић, проф. др Иванка Зелен, проф. др Зоран Милосављевић, проф. др Драган Миловановић, проф. др Слободанка Митровић, проф. др Владимир Живковић, проф. др Иван Срејовић, проф. др Невена Јеремић, проф. др Тамара Николић Турнић, проф. др Драгица Селаковић, доц. др Исидора Милосављевић, доц. др Јована Јоксимовић Јовић, доц. др Јована Јеремић, доц. др Јована Брадић, доц. др Александра Стојановић, доц. др Јасмина Сретеновић, доц. др фарм. Аница Петровић, доц. др Анђела Милојевић Шамановић, асистенти Маја Николић, Марина Ранковић, Маријана Анђић, Невена Драгинић, Марко Равић, Александар Кочовић, Маја Савић, Катарина Михајловић и сарадник Милица Милинковић.

''Ово није свакидашњи тим и апсолутно заслужује једно овакво признање .То је врхунска екипа младих научника где сам ја први међу једнакима већ 15 година која ради врхунску науку на Факултету медицинских наука и има све референце да од стране Наставно научног већа факултета ,најпре у новембру прошле године, буде кандидован за ову награду коју данас и добијамо. Користим прилику да се захвалим комисији ректората Универзитета у Крагујевцу која је тај предлог прихватила , препознала наш рад и резултате у претходном периоду, и доделила нам ову, за нас веома важну награду'', рекао је руководилац групе и декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић. Према његовим речима ова група људи, што је веома важно нагласити, је од 2022.године део Центра изврсности за изучавање редокс равнотеже у кардиоваскуларним и метаболичким поремећајима, другог центра те врсте на нашем факултету који ради озбиљно и сигуран сам да ће постизати још боље резултате у наредном периоду.

Стипендије најбољим студентима завршних година свих факултета Универзитета у Крагујевцу уручила је проф. др Снежана Соковић управитељ Фондације за стипендирање најбољих студената. У музичком делу програма наступили су студенти крагујевачког ФИЛУМ-а.






Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.