Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

NOVI STUDIJSKI PROGRAM FMN I AGRONOMSKOG FAKULTETA U ČAČKU

Saradnja našeg Fakulteta sa Agronomskim fakultetom u Čačku intenzivirana je poslednjih meseci na realizaciji zajedničkog studijskog programa osnovnih akademskih studija nakon kojih će diplomci sticati zvanje diplomirani inženjer nutricionizma.To je saopšteno na 29-om tradicionalnom simpozijumu o biotehnologiji koju organizuje Agronomski fakultet u Čačku i koji je okupio veliki broj kako domaćih tako i inostranih predavača iz ove i srodnih oblasti. Predavanje j održao i dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević dok je tim koji prevodi iz Centra izvrsnosti za predklinička i funkcionalna istraživanja predstavio svoje najnovije radove na poster sesijama, u okviru jednodnevne sesije koja je bila posvećena upravo nutricionizmu.

Dekan Jakovljević je istakao da Agronomski fakultet u Čačku ima sjajne rezultate u oblasti nauke a da će realizacijom zajedničkog studijskog programa iz oblasti nutricionizma naša ustanova pomoći da se poveća broj studenata osnovnih studija u Čačku. „Nosilac studijskog programa biće Agronomski fakultet u Čačku a mi ćemo pomoći u delu nastave- Mi imamo vrlo razvijen i atraktivan master program ishrane i suplementacije i ovo će biti osnov da studenti koji steknu osnovna znanja u Čačku nastave studije kod nas. Na taj način omogućavamo jenu vrstu integracije na samom Univerzitetu i mislim da je i naša obaveza da fakultetima koji nemaju toliki broj studenata pomognemo da ih dobiju i time naprave ne samo iskorak već i da podignu kvalitet. Za nas je to svakako još jedan novi izazov kojem smo , siguran sam dorasli“, rekao je prof. Jakovljević.

Prodekan za nastavu i naučno istraživački rad Agronomskog fakulteta u Čačku prof. dr Vladimir Kurćubić istakao je da je dogovor sa FMN oko realizacije zajedničkog studijskog programa postignut brzo i efikasno i da je nakon prihvatanja od strane Senata Univerziteta u Kragujevcu i KONUS-a sva dokumentacija prosleđena Nacionalnom telu za akreditaciju. „Prednost zvanja diplomirani inženjer nutricionizma i ovog studijskog programa što može da objedini više oblasti iz polja tehnološkog inženjerstva, poljoprivrede i prerade hrane i medicinskih nauka . Sigurni smo da će stručnjaci koji budu izlazili posle četvorogodišnjih studija biti spremni da se na pravi način bave ovom tematikom i da oni koji žele studije nastave na master programu u Kragujevcu“, rekao je prodekan Kurćubić.

Nastava će se odvijati u Čačku uz odlaske naših profesora i saradnika za predmete iz oblasti medicinskih nauka, konkurs za upis biće zajednički a sam upis vršiće se na Agronomskom fakultetu.






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.