Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

POČETAK NASTAVE ZA STRANE STUDENTE

Nakon ceremonije svečane dodele indeksa, održane u amfiteatru FMN, danas i zvanično počinje akademska godina studija za prvu generaciji studenata IAS medicine i drugu godinu IAS farmacije na engleskom jeziku, Indekse za 59 brucoša ali i studenta ostalih godina studija, na oba programa, njih ukupno 284 uručili su dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Ranković i predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

Najveći broj studenata koji započinje studije na našem fakultetu je Indije, Nigerije, Brazila, Iraka, Novog Zelanda ali i svih krajeva sveta. Oni navode da su se za FMN u Kragujevcu opredelili zbog dobre pozicije na Sangajskoj listi najprestižnijih Univerziteta u svetu, povoljne školarine i dobrih uslova studiranja.

Na novoakreditovanom studijskom programu angažovano je preko 250 nastavnika i saradnika našeg fakulteta, dekan prof. dr Vladimir Jakovljević istakao je, uz dobrodošlicu stranim studentima, da je ovo istorijski momenat za fakultet, Univerzitet u Kragujevcu ali i čitavu obrazovno-naučnu zajednicu u Srbiji. On je naglasio da je 284 studenta koliko se upisalo na ovaj studijski program nešto što je van svih očekivanja uprave Fakulteta napominjući da su na našem fakultetu studenti u fokusu i da to pravilo važi i za sve studente koji su došli sa svih strana sveta kod nas.

Ceremoniji svečane dodele indeksa prisustvovao je i prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Ranković koji je uz čestitke FMN koji je prvi realizovao studije na engleskom jeziku naveo da su akreditovani za iste studije ili su u procesu akreditacije i FIN iz Čačka, PMF i Ekonomski fakultet. Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović , uz čestitke na ostvarenim rezultatima FMN, istakao je i da će grad Kragujevac, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku svim aktivnostima koje realizuje naša ustanova. Ističući da je ovim događajem naša akademska zajednica otvorila vrata stranim studentima što će biti od značaja za širu društvenu zajednicu.

Svečanoj dodeli indeksa prethodila je konferencija za medije na kojoj je dekan, prof. Jakovljević, naveo i najnovije rezultate rangiranja na Sangajskoj listi najprestižnijih Univerziteta u svetu na kojoj se naš Univerzitet, zahvaljujući kliničkoj medici ni i naučnim radovima iz ove oblasti koji dolaze sa našeg fakulteta visoko rangira petu godinu za redom.















Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.