Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ

Након церемоније свечане доделе индекса, одржане у амфитеатру ФМН, данас и званично почиње академска година студија за прву генерацији студената ИАС медицине и другу годину ИАС фармације на енглеском језику, Индексе за 59 бруцоша али и студента осталих година студија, на оба програма, њих укупно 284 уручили су декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу проф. др Ранковић и председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

Највећи број студената који започиње студије на нашем факултету је Индије, Нигерије, Бразила, Ирака, Новог Зеланда али и свих крајева света. Они наводе да су се за ФМН у Крагујевцу определили због добре позиције на Шангајској листи најпрестижнијих Универзитета у свету, повољне школарине и добрих услова студирања.

На новоакредитованом студијском програму ангажовано је преко 250 наставника и сарадника нашег факултета, декан проф. др Владимир Јаковљевић истакао је, уз добродошлицу страним студентима, да је ово историјски моменат за факултет, Универзитет у Крагујевцу али и читаву образовно-научну заједницу у Србији. Он је нагласио да је 284 студента колико се уписало на овај студијски програм нешто што је ван свих очекивања управе Факултета напомињући да су на нашем факултету студенти у фокусу и да то правило важи и за све студенте који су дошли са свих страна света код нас.

Церемонији свечане доделе индекса присуствовао је и проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Ранковић који је уз честитке ФМН који је први реализовао студије на енглеском језику навео да су акредитовани за исте студије или су у процесу акредитације и ФИН из Чачка, ПМФ и Економски факултет. Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић , уз честитке на оствареним резултатима ФМН, истакао је и да ће град Крагујевац, као и до сада, пружити максималну подршку свим активностима које реализује наша установа. Истичући да је овим догађајем наша академска заједница отворила врата страним студентима што ће бити од значаја за ширу друштвену заједницу.

Свечаној додели индекса претходила је конференција за медије на којој је декан, проф. Јаковљевић, навео и најновије резултате рангирања на Шангајској листи најпрестижнијих Универзитета у свету на којој се наш Универзитет, захваљујући клиничкој медици ни и научним радовима из ове области који долазе са нашег факултета високо рангира пету годину за редом.















Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.