Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

VELIKO INTERESOVANJE MATURANATA ZA UPIS NA FMN

U amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka u subotu 13. aprila održana je tradicionalna manifestacija "Dan otvorenih vrata" koja je, kao i ranijih godina, izazvala veliko interesovanje maturanata- budućih brucoša iz čitave Srbije. Okupljene maturante pozdravio je dekan Fakulteta prof. dr Vladimir Jakovljević koji je je istakao da je na funkciji dekana pet i po godina i da je jedan od indikatora dobre pozicije i visokog rejtinga FMN upravo činjenica da je Amfiteatar prepun a da je na prvim otvorenim vratima njegovog prvog mandata bila poluprazna.

"Mi se trudimo, iako je to proces na kome se neprekidno radi, da kod nas studenti budu u fokusu, ne da budemo orijentisani na profesore i njihove zahteve već na studente. I to je nešto što izdvaja u poređenju sa drugim fakultetima. Studentski dani su jedini pravi deo života koji imate samo za sebe jer i pre i posle toga su to neke druge više ili manje ozbiljne stvari. Mi smo dobro organizovani i ono što imate samo ovde je takozvani "tutorski sistem rada" u kome svaki student ima svog tutora koji ga prati tokom čitavog studiranja. Svi naši profesori i saradnici su maksimalno posvećeni vama i svojim obavezama a mi se , kao uprava, poslednjih godina maksimalno trudimo i uspeli smo da napravimo niz transformacija na svim studijskim programima, da ojačamo one koji su bili slabi, tu pre svega mislim na kadrovsko pojačavanje stomatologije. Naša farmacija ima po meni najbolji i vrlo mlad kolektiv ali vrlo kvalitetan i posvećen svom radu. I medicina je izuzetno napredovala posebno prijemom novih mladih ljudi koji na tome rade i koji će tek na tome raditi", rekao je Jakovljević. Dekan je posebno istakao i odličnu saradnju sa našim UKC ali i ostalim nastavno-naučnim bazama zahvaljujući kojima studenti imaju priliku da uče na najbolji način uključujući i karantinsku nastavu iz radiologije, neurologije, ginekologije, hirurgije i interne medicine. "To nema nijedan drugi fakultet i to je jedna od naših prednosti jer se prilagođavamo vremenu i potrebama kako bi ste vi imali dobar kvantum znanja. Budite sigurni da ćete, ukoliko budete naši studenti, imati sve što je potrebno a pre svega da ćete odavde poneti odlično znanje i veštine", rekao je Jakovljević.

Studijske programe našeg Fakulteta predstavili su: dr Mladen Maksić IAS medicine, prof. dr Marina Kostić IAS farmacije, ass. dr Miona Vuletić IAS stomatologije a Osnovne strukovne studije dr Nebojša Igrutinović. Rad i aktivnosti studentskog parlamenta FMN prezentovala je predsednik parlamenta Anja Vasiljević. Naš Fakultet će i ove godine upisati 88 novih studenata medicine, 84 studenta farmacije, 24 stomatologije i 88 studenata na osnovne strukovne studije. Na pitanja budućih studenata oko upisa, načina polaganja prijemnog ispita, termina odgovarao je dekan prof.dr Vladimir Jakovljević. On je u razgovoru sa budućim studentima najavio i reformu osnovnih strukovnih studija za koju je u toku priprema dokumentacije za akreditaciju koja će omogućiti uvođenje novih trogodišnjih studijskih programa u skladu sa potrebama naših zdravstvenih ustanova i zdravstvenog sistema.

Sledeća manifestacija Dan otvorenih vrata biće održana u subotu 25. maja.2024. godine.






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.