Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PREDSTAVLJENE NOVINE U OBLASTI KARDIOVASKULARNIH ISTRAŽIVANJA

U organizaciji Fakulteta medicinskih nauka, Centra za funkcionalna i predklinička istraživanja, Evropske sekcije internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja i Društva fiziologa Srbije u amfiteatru našeg fakulteta održan je simpozijum na kojem su predstavljene novine u oblasti kardiovaskularnih istraživanja. Na skupu su svoja izlaganja imali predstavnici Univerziteta u Temišvaru, Segedinu, Banja Luci, Medicinskog fakulteta u Beogradu i domaćini iz Kragujevca. Prema rečima dekana FMN prof. dr Vladimira Jakovljevića Centar za kardiovaskularna istraživanja pokušava da održi kontinuitet naučno-istraživačkog rada sve vreme i podsetio da je polovina januara period kada naučnici kojima on rukovodi svake godine sumiraju rezultate ostvarene u proteklih godinu dana. "Tema koja dominira su kardiovaskularne bolesti i naš pokušaj da sa najnovijim istraživanjima do kojih smo došli učinimo sve da dođe do što bolje prevencije i lečenja ovih ovih oboljenja", rekao je prof. Jakovljević.

U okviru simpozijuma predavanja su održali: prof. dr Danina M. Muntean (Temišvar, Rumunija) na temu: "Targeting Vascular Oxidative Stress in Cardiometabolic Diseases: MAO Inhibition to the Rescue", prof. dr Istvan Baczko (Segedin , Mađarska) na temu: "Arrhythmogenic remodeling in a translational animal model of elite athlete's heart, prof.dr Ranko Skrbić (Medicinski fakultet Banja Luka, RS) na temu: The dynamics of renin-angiotensin system components at different clinical stages of COVID-19 infection", prof.dr Dragan Đurić (Medicinski fakultet Beograd, Institut za fiziologiju) na temu "Advances in Cardiometabolic Research: Homocysteine and Related Vitamins’’ i prof.dr Vladimir Jakovljević (FMN Kragujevac) na temu : "Annual report of Center of Excellence for Redox Balance Research in Cardiovascular and Metabolic Disorders".






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.