Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ НАУЧНИЦАМА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ЗА ПОСТИГНУТЕ ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ У НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКОМ РАДУ У 2023. ГОДИНИ

Поводом обележавања Међународног дана жена и девојака у науци, Универзитет у Крагујевцу је и ове године, трећу годину заредом, доделио признања за најбоље научнице са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу и Института за информационе технологије Крагујевац, које су оствариле највише резултата у научноистраживачком раду у протеклој, 2023. години.

Признања најбољим научницама уручио је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, који је овом приликом истакао да је положај жена и њихов допринос науци веома битан за развој Универзитета у Крагујевцу и да је овај вид признања истовремено подстрек да и убудуће остварују значајне научноистраживачке резултате. У жељи да током свечаности одамо признање научницама са Универзитета у Крагујевцу које су оствариле значајне резултате на светском нивоу, имали смо прилику да чујемо предавање др Бојане Симовић Марковић, вишег научног сарадника Факултета медицинских наука у Крагујевцу, чији научни резултати су препознати на престижној Стенфорд листи.

Присутне је поздравила и проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу проф. др Биљана Петровић, која је истакла значај подстицања жена које се баве науком и похвалила иницијативу Универзитета у Крагујевцу да на годишњем нивоу ода признање научницама за остварене научне резултате. У име овогодишњих добитница признања присутне је поздравила Јелена Катанић Станковић, виши научни сарадник на Институту за информационе технологије, Крагујевац, која је изразила захвалност Универзитету у Крагујевцу јер су жене које су дале допринос развоју науке на Универзитету препознате и награђене и истакла да признања која су примиле припадају и институцијама са којих долазе, колегама са којима раде и породицама које их подржавају и да засигурно представљају подстрек за даљи рад и будуће бављење научном мишљу.

Најбоље научнице Универзитета у Крагујевцу са највише резултата у научноистраживачком раду у 2023. години су:
1. Др Јелена Младеновић, ванредни професор – на Агрономском факултету у Чачку;
2. Марија Мирић, истраживач сарадник – на Економском факултету;
3. Др Фатима Живић, ванредни професор – на Факултету инжењерских наука;
4. др Ива Деспотовић, доцент – на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву;
5. Маг. фарм. Сања Матић, асистент – на Факултету медицинских наука;
6. Др Александра Михајловић, ванредни професор – на Факултету педагошких наука у Јагодини;
7. Др Соња Лучић, ванредни професор – на Правном факултету;
8. Др Драгана Крстић, ванредни професор – на Природно-математичком факултету;
9. Др Јелена Пуреновић, ванредни професор – на Факултету техничких наука у Чачку;
10. Др Сања Маричић, редовни професор – на Педагошком факултету у Ужицу;
11. Др Јелена Арсенијевић Митрић, ванредни професор – на Филолошко-уметничком факултету;
12. Др Јасмина Огњановић, доцент – на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи;
13. Др Јелена Катанић Станковић, виши научни сарадник – на Институту за информационе технологије, Крагујевац.






Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.