Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

ODRŽANA DRUGA OVOGODISNJA MANIFESTACIJA
„DAN OTVORENIH VRATA“ NA FMN

U punom Amfiteatru danas je održana druga ovogodišnja manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na kojoj su budućim studentima predstavljeni studijski programi i upisne kvote za školsku 2023/2024 godinu. Novina , u odnosu na aprilsku manifestaciju je da je našem fakultetu odobrena akreditacija studija medicine na engleskom jeziku za 59 polaznika. FMN će tako u školskoj 2023/2024 godini upisati 88 studenata na IAS medicine na srpskom i 59 na engleskom jeziku, 84 na IAS farmacije, 24 na IAS stomatologije i 88 na osnovne strukovne studije.

Maturantima iz cele Srbije naš Fakultet najpre je predstavljen filmom koji je obuhvatio 45 godina postojanja i rada naše ustanove a onda ih je pozdravio dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević. On je istakao da je student na našem fakultetu u fokusu, da na početku studija dobija svog mentora koji ga prati tokom čitavog školovanja i da da svi brucoši upisom kod nas postaju deo jedne velike porodice gde svi brinu jedni o drugima. Dekan je naglasio i da je jako zadovoljan zbog činjenice da ove godine upisujemo prvu generaciju studenata na IAS medicine na engleskom jeziku i pozvao sve prisutne koji se ne upišu na medicinu na srpskom jeziku u julu konkurišu na upis studija medine na engleskom jeziku.

IAS medicine i osnovne strukovne studije predstavio je ass. dr Željko Todorovi. Drugi po starosti studijski program FMN IAS farmacije predstavila je prof. dr Marina Kostić dok je o IAS stomatologije govorila saradnik i nastavi dr stomatologije dr Milica Đurđević. tima FMN i dr stomatologije Irena Ognjanović. Na mnogobrojna pitanja budućih studenata i njihovih roditelja odgovarao je dekan Jakovljević. Predaja dokumenata za upis očekuje se, prema rečima dekana Jakovljevića, od 19. juna dok će prijemni ispiti najverovatnije biti organizovani od 27. juna. Sve informacije oko upisa biće blagovremeno objavljene na sajtu fakulteta. Inače, za sve prisutne, nakon obilaska fakulteta, upriličen je prigodan koktel u našem restoranu.









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.