Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПОЧЕЛА НАСТАВА НА ДАС МЕНАЏМЕНТ ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА

Свечаним уручењем индекса и уговора и уводним предавањем проф. др Небојше Здравковића, руководиоца овог студијског програма и продекана за све мастер програме ФМН, данас је у амфитеатру званично почела настава за нову, четврту генерацију докторских академских студија менаџмент здравственог система .

Овај студијски програм наш факултет реализује у сарадњи са Економским факултетом. Према речима проф. др Небојше Здравковића руководиоца овог студијског програма и продекана за све мастер програме ФМН, то је наш најмлађи студијски програм, иначе други програм докторских студија, након Докторских студија медицине а однедавно и фармације. ''Изузетно смо задовољни овим програмом на којем имамо око 80 студената на свим годинама студија а посебно смо поносно да је колега Шћепан Синановић пријављује завршену докторску дисертацију и ускоро очекујемо прву одбрану на овом студијском програму и првог доктора наука менаџмента здравствених система. Студенти су према анкетама које смо радили јако задовољни јер добијају практична знања која су употребљива у здравственим установама у којима раде, а многи од њих су већ на руководећим позицијама'', рекао је проф. Здравковић. Специфичност овог програма је што уз науку, а касније и научна звања која полазници стекну, они добијају и практична знања која могу да користе у свакодневном раду и пракси. На тај начин они могу боље да оптимизују своје здравствене установе, да боље управљају њиховим буџетима и кадром- закључио је проф. Здравковић.

Иначе овај студијски програм , према досадашњим показатељима, подједнако уписују и доктори медицине и магистари фармације али и дипломирани економисти и менаџери.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.