Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА И УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ДОБИЛИ
ПРВОГ ДОКТОРА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА МЕНАЏМЕНТА ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу одбрањена је прва докторска дисертација студијског програма докторских академских студија - Менаџмент здравственог система, који заједнички реализујемо са колегама са Економског факултета. Овај студијски програм је почео са реализацијон у октобру 2020. године и до сада је уписано преко 80 студената.

Први међу њима који је успешно одбранио докторску дисертацију на тему ,,Анализирање фактора који утичу на квалитет живота пацијената и задовољство запослених здравствених радника на одељењима палијативног збрињавања током COVID-19 пандемије" је Шћепан Синановић, под менторством проф. др Оливере Миловановић, ванредног професора Факултета медицинских наука.

Дисертација је производ истраживачког рада и високо је оцењена од шире стручне јавности и од чланова комисије коју су чинили проф. др Марко Фолић, редовни професор Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, доц. др Александра Стојановић, доцент Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и доц. др Ненад Ратковић, доцент Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду.

Одбрани докторске дисертације, која је одржана у сали КПР-а Факултета медицинских наука, присуствовали су декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић, проф. др Небојша Здравковић, руководилац студијског програма, професори и колеге Шћепана Синановића.





Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.