Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УЏБЕНИК ФИЗИОЛОГИЈА ПРОМОВИСАН И У ЦРНОЈ ГОРИ

У Високој школи медицинској школи у Беранама одржана је промоција уџбеника Физиологија, који је издао наш факултет а који је намењен студентима струковних студија. На промоцији су говорили декан ФМН и један од уредника уџбеника проф. др Владимир Јаковљевић, декан Медицинског факултета у Подгорици проф. др Миодраг Радуновић, руководилац овог студијског програма проф. др Саша Раичевић и проф. др Наташа Поповић, продекан за међународну сарадњу Медицинског факултета у Подгорици, која је и један од аутора поглавља у уџбенику.

У име студената, наставника и сарадника окупљене госте поздравио је проф. др Саша Раичевић руководилац студијског програма Висока медицинска школа који је подсетио на настанак и развој овог дела Медицинског факултета из Подгорице. Висока медицинска школа у Беранама основана је 2005.године и данас, како је истакао проф. Раичевић, има комплетан наставнички кадар који је допринео, да уз високу школу, буду акредитоване и мастер студије које су добиле и прве полазнике, а Општа болница и Дом здравља у Беранама су постале наставно-научне базе за 268 студената који су уписали студије у овој школској години, као и оне из ранијих генерација. Декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић подсетио је да је уџбеник „Физиологија“ у издању нашег факултета окупио преко 20 аутора, наставника и сарадника како нашег факултета тако и школа и факултета из земље и региона које, у систему образовање, имају високе медицинске сестре. „Мислим да смо током готово двогодишњег рада успели да направимо уџбеник који ће бити прихватљив за високе сестре јер тај део јако важан али и обиман и тежак, и идеја нам је била да овим уџбеником то градиво, уз доста илустрација максимално приближимо будућим високим медицинским сестрама“, рекао је декан Јаковљевић и додао да је ово први у низу серије уџбеника које планирамо да издамо.

Промоција уџбеника Физиологија, у издању ФМН, представља светионик знања и наставак традиције успешног образовања медицинских сестара са циљем постизања што боље и квалитетније здравствене заштите у Црној Гори, рекао је, између осталог, декан Медицинског факултета у Подгорици проф. др Миодраг Радуновић. „Једино што се дељењем умножава је знање а несебичност уредника у писању и издању овог уџбеника омогућила је укључивање професора физиологије из региона а нама је велико задовољство да је међу њима и наша професорица Наташа Поповић. Хвала пре свега уредницима, али ауторима на сарадњи и тежњи за ширењем научних квалитета и укључивањем великог броја аутора у писање овако квалитетног уџбеника“, рекао је декан Радуновић.










Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.