Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

РАСТЕ ПОПУЛАРНОСТ ПРОБИОТИКА:
НАУКА, ИНОВАЦИЈА И ПРИЛИКА ЗА СТУДЕНТЕ ФМН

Ближи се пријемни испит за упис на факултете широм Србије, а изненађује нас раст популарности једне посебне области - пробиотика. У последње време, све већи број студената медицинске и фармацеутске струке показује заинтересованост за област пробиотика, схватајући његов значај за будућност медицине. Ова област науке је доживела значајан процват због напретка у истраживањима и све већег броја клиничких студија које указују на немерљив утицај цревне микробиоте на наше здравље. Открића и докази о предностима пробиотика постају све бројнији, наглашавајући потребу за што бољом информисаношћу.

У том контексту, компанија AbelaPharm отворила је врата Probiotic Excellence центра за студенте фармације нашег факултета.

Професорка Марина Томовић, коју студенти сматрају за једну од омиљених професора, је овим поводом истакла да посета Probiotic Excellence центру пружа изузетну прилику младим будућим стручњацима да се упусте у свет пробиотика и стекну практична знања из области производње, истраживања и контроле квалитета. Probiotic Excellence центар AbelaPharm је опремљен савременом опремом за производњу, истраживање, развој и контролу квалитета пробиотика, што нам омогућава да студентима пружимо много више од класичног теоријског знања, и мотивишемо их да се још више заинтересују за ову значајну област.

Генерални директор Давор Ј. Корчок истиче да је за компанију AbelaPharm подршка образовању и континуираном усавршавању младих кадрова од кључног значаја. „Од самог оснивања па до данас радимо на повезивању привреде и науке. Лепо је када за партнере на том путу имате људе попут декана Факултета медицинских наука из Крагујевца, проф. др Владимира Јаковљевића, који се свакодневно залаже да интегрише иновације на пољу фармацеутске праксе у редован курикулум ове образовне установе. Његов ангажман на повезивању индустрије и науке је сигурно један од главних разлога због којих је Факултет Медицинских наука Универзитета у Крагујевцу већ четврту годину заредом на престижној Шангајској листи најбољих универзитета у области клиничке медицине. Због тога нам је посебно задовољство што смо данас у прилици да будемо домаћини студентима и професорима овог факултета. Наш Probiotic Excellence Centar је постао не само место за стицање знања о пробиотицима, већ и извор инспирације за студенте. Овде су изнедрени докторски, специјалистички и дипломски радови, а младе колеге су добиле прилику да презентују своје радове на међународним конгресима. Центар је такође издавач бројних публикација и водича добре праксе из области пробиотика, чиме доприноси ширењу знања о микробиоти и пробиотицима.“, изјавио је доц. др сци. спец. фарм. Корчок овим поводом. Уочи пријемног испита, ова вест о расту популарности пробиотика међу студентима медицинских и фармацеутских факултета у Србији може бити инспирација за све оне који су заинтересовани за иновативне области медицине. Кроз отварање Probiotic Excellence центра, AbelaPharm пружа подршку образовању и континуираном усавршавању младих стручњака, док истовремено, баш као и ФМН у Крагујевцу остварује изванредне резултате на светском нивоу.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.