Тренутно сте на:
 
Мастер студије
 


Навигација:
 
Почетна страна
  
НОВИ ПРОГРАМИ PhD,
МАСТЕР И ПОСТДОКТОРСКИХ СТУДИЈА,
СТУДЕНТСКЕ ПРАКСЕ И ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ

 

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ

ПОЗИВ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ ЕВРОПА – MSCA
POSTDOCTORAL FELLOWSHIPS

Датум отварања позива: 12. мај 2022. године

Рок за пријаву: 14. септембар 2022. године

Тема: Циљ позива Postdoctoral Fellowships је да се обезбеде стипендије за одличне истраживаче који ће реализовати међународну мобилност у или између држава чланица ЕУ или придружених земаља ХЕ програма, као и непридружених трећих земаља. Пријаве заједнички подносе истраживач и институција у академском или неакадемском сектору.

Опширније погледајте овде

 

БОРАВАК У ДР КОНГО ЗА 6 СТУДЕНАТА ИЗ СРБИЈЕ

Контакт за све информације: Проф др Невена Јеремић nbarudzic@hotmail.com

 

Универзитет у Крагујевцу, уз подршку Центра за развој каријере и Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу, а у жељи да студентима завршних година омогући да током лета стичу практично искуство и знања стечена на студијама примене у пракси,
и ове године организује програм Студентске летње стручне праксе кроз следеће програме:
1.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца - ТЕКСТ КОНКУРСА
2.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац - ТЕКСТ КОНКУРСА
3.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац - ТЕКСТ КОНКУРСА

Програм Студентске летње стручне праксе намењен je студентима завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија, а пракса ће се реализовати у два циклуса: 01-31. јул 2019. године и 01-31. август 2019. године. Кандидати који са успехом заврше програм Студентске летње стручне праксе добиће потврду о обављеној пракси.
За Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца ове године могу се пријавити студенти следећих факултета: Економски факултет, Правни факултет, Филолошко-уметнички факултет, Природно-математички факултет, Факултет медицинских наука, Факултет инжењерских наука, Факултет техничких наука у Чачку, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Факултет педагошких наука у Јагодини и Педагошки факултет у Ужицу. Доступно је 122 места за праксу у оквиру 21 институције и предузећа чији је оснивач Град Крагујевац.

Рок за пријаву на праксу је 26. јун 2019. до 12 часова.

 


Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује велики број активности за студенте, у циљу интернационализације Универзитета, унапређивања услова студирања, развоја знања, стицања додатних вештина и предности које су значајне приликом запошљавања, пријављивања на конкурсе за мобилност, академског усавршавања, и сл.

1. Радионица "Емоционална писменост", која ће бити одржана у уторак, 16. октобра 2018. године, од 11 до 13 часова, у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студената, а у сарадњи са Balance Consulting Крагујевац. Више информација овде.

2. Презентација Chevening (Чивнинг) стипендијa за мастер студије у Великој Британији, која ће бити одржана у среду, 17. октобра 2018. године у 12:00 сати, у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу. Програм ће представити Британска амбасада у Београду. Више информација овде.

3. Пракса за младе филологе: Конкурс за предавача на курсу енглеског језика - Б1 ниво У оквиру програма Праксе за младе филологе, Универзитет у Крагујевцу позива кандидате са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на нивоу Б1. Рок за пријаву: 26. октобар 2018. године, до 12:00 сати. Више информација овде. Овом приликом Вам најављујемо да ће ускоро бити објављен и Конкурс за пријаву полазника на наведеном курсу језика.

4. X Сајам стипендија- "Изабери стипендију по својој мери", који ће се одржати у понедељак, 29. октобра 2018. године, у периоду од 11:00 до 15:00 сати, у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Више информација овде.


Универзитет у Крагујевцу је расписао Конкурс за доделу стипендија за постдокторско
усавршавање које би се реализовало у школској 2018/2019. години

 

Стипендија за постдокторско усавршавање се додељује:

 • једном постдокторанду запосленом на факултету у саставу Универзитета у Крагујевцу који би своје усавршавање реализовао на неком од универзитета у иностранству (текст Конкурса можете преузети овде). 
  Пријавни формулар можете преузети овде.
   
 • једном постдокторанду са универзитета из иностранства који би своје усавршавање реализовао на неком од факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу (текст Конкурса на српском можете преузети овде или на енглеском овде). 
  Пријавни формулар можете преузети овде или на енглеском језику овде.

 


КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА НА БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА НА НИВОУ Б1

На конкурс могу да се пријаве студенти завршних година, основних, стуковних, интегрисаних и мастер академских студија, као и студенти прве године докторских академских студија факултета Универзитета у Крагујевцу.

Конкурс је објављен на сајту Универзитета у Крагујевцу и на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената.


СТУДЕНТСКА ПРАКСА У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У КРАГУЈЕВЦУ

Драги студенти и дипломци,

Уколико желите да стекнете ново, практично искуство, обогатите своја знања новим садржајима и упознате се са радом у библиотеци, пријавите се за програм студентске праксе који Центар реализује у сарадњи са Универзитетском библиотеком у Крагујевцу.
Према исказаним потребама установе, за овај програм праксе могу конкурисати дипломци и студенти мастер академских студија факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.
Програм праксе одвијао би се од јануара до децембра 2017. године, у два периода:
1. од јануара до јуна 2017.
2. од септембра до децембра 2017.

Трајање праксе: месец дана.
По завршетку програма праксе, сви кандидати добијају сертификат о обављеној пракси.
Позиције за праксу доступне су у оквиру следећих програма:

 • физичка обрада публикација – инвентарисање и сигнирање,
 • класификација и каталогизација библиотечко-информационе грађе и извора,
 • едукација корисника за коришћење електронских каталога и рефералних збирки,
 • реализација дигитализације публикација из фонда Библиотеке,
 • рад са дигиталним објектима, припрема фајлова и сл.,
 • припрема презентација библиотечко-информационе грађе и извора,
 • припрема тематских изложби, културних програма, промоција и др.,
 • припрема информативног материјала за веб-сајт Библиотеке и друштвене мреже,
 • рад са корисницима (електронски извори информација, интернет алати, Cobiss, Kobson, приручници и др.).

Напомена: Приликом пријаве, кандидати могу одабрати три активности које их највише занимају, мада ће, свакако, током трајања праксе, бити упознати и са осталим пословима.

Документа за пријаву на праксу:

 • Мотивационо писмо (у мотивационом писму обавезно навести: позиције (послове) које би кандидат желео да обавља током праксе и  период за који се пријављује (јануар-јун / септамбар-децембар)
 • CV на српском језику
 • Потврда факултета о тренутном статусу студента или копија индекса, односно уверење о дипломирању (за дипломце).

Документа за пријаву доставити путем мејла на адресу razvojkarijere@kg.ac.rs (у поље предмет мејла уписати Пријава за праксу у Универзитетској библиотеци) или их донети лично у просторије Центра (Јована Цвијића бб, други спрат зграде Ректората, између Правног и Економског факултета)
Рок за пријаву: 15. јануар 2017. године
Уколико имате питања, можете нас контактирати путем телефона (034) 300-425 или мејла: razvojkarijere@kg.ac.rs сваког радног дана до 16:00 часова.

 


PHD FELLOWSHIPS IN LIFE SCIENCES

The Faculty of Biology and Medicine, University of Lausanne, Switzerland, offers: PHD FELLOWSHIPS in Life Sciences Starting in May 2017.

In the heart of Europe, Lausanne -the Olympic capital- is located between the Alps and the Lake Geneva. Our University offers an outstanding scientific environment in life sciences (biology, ecology, genomics, microbiology, biomedicine, public health...).

More details here


PROFESSIONAL TRAINING IN THE FIELD OF TRANSLATIONAL MEDICINE

 

Dear Colleagues!
We are pleased to announce the Professional Training in the field of Translational Medicine for Early Career Researchers, provided by C-COMEND.
C-COMEND is a two-year European training project developed by the consortium of institutions from Germany, Sweden, Austria and Netherlands, and supported by the Erasmus+ programme 
We are sure that the idea of organizing Courses on Translational Medicine is of great importance, mainly for Young Scientists tending for best practices in research, education and innovations for further medicine development.
Detailed information is in the attached and available online at: http://www.eatris.eu/c-comend.html

Best Regards,
General Secretary of ORPHEUS
Oksana Sulaieva


СТУДЕНТСКЕ ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

 

1. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца у установама чији је оснивач Град
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу:);

2. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу)

3. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу).

Рок за пријаву на наведене Конкурсе је 19. јун 2015. године до 16:00 сати.


Regression Models as a Tool in Medical Research 2015

 

               Based on the Organization for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System (ORPHEUS), we have come to know that your institution is a research partner institution of ORPHEUS.
We hence suppose that some of the researchers of your institute may be interested in a web based distance learning course: "Regression Models as a Tool in Medical Research 2015".

               The target group for this course are PhD students and other (young)researchers from the health sciences and related fields, who work with regression models in their own research or need to understand the typical use of regression models in the medical literature.

               We would highly appreciate if you can distribute the attached announcement among the potential participants at your institution or put the announcement on your institution's notice board.

               For more information click here

On behalf of the International School of Quantitative Research

Werner Vach, Professor of Epidemiology

 


Студентска летња стручна пракса

 

Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу и Клиничког Центра Крагујевац
Опширније погледајте овде

Студентска летња стручна пракса Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац
Опширније погледајте овде

 


СТИПЕНДИЈЕ ФРАНЦУСКЕ ВЛАДЕ ЗА УНИВЕРЗИТЕТСКУ 2014/2015.

 

Амбасада Француске у Србији и Француски институт у Србији покренули су нову кампању за доделу стипендија Француске владе за Мастер 2 и докторске студије у коменторству за универзитетску 2014/2015. годину.
Конкурс је отворен од 04.11.2013. до 18.03.2014. године.
Стипендије Француске владе намењене су кандидатима који имају добар ниво француског и/или енглеског језика, квалитетан академски профил и отворене су за све струке и студијске програме у Француској.

Рок за пријаву: 18. март 2014. године

Више о програму и начину пријаве видети на:
http://www.serbie.campusfrance.org/node/114474

 


СТИПЕНДИЈЕ ШВЕДСКОГ ИНСТИТУТА ЗА РЕДОВНЕ МАСТЕР СТУДИЈЕ
У ШВЕДСКОЈ АКАДЕМСКЕ 2014/2015. ГОДИНЕ

 

Стипендије су намењене за редовне мастер студије у Шведској и покривају трошкове живота и трошкове живота, додатак за трошкове путовања и осигурање.

Период пријаве за стипендију од 3 - 11. фебруара 2014. године

Листа мастер програма ће бити објављена најкасније до 2. децембра, а могуће је конкурисати за програме у оквиру друштвених наука и наука о заштити животне средине.
Стипендије се додељују за програме који почињу у јесењем семестру и додељују се за једну академску годину (два семестра).

Више о програму и начину пријаве видети на:
http://www.studyinsweden.se/Scholarships/SI-scholarships/SI-Scholarships-for-East-Europe/

 


14 phd истраживачких пројеката на универзитету Фридрих Шилер у Јени
(Jena School for Microbial Communication/Немачка)

ЈСМК (Jena School for Microbial Communication) је припремила 14 истраживачких пројеката у области природних и медицинских наука и сада је отворен конкурс за заинтересоване кандидате.
Од кандидата се очекује да имају мастер диплому (или еквивалнет) у области хемије, биологије, медицине, биоинформатике (проверите у опису пријекта који вас интересује да ли се ваше истраживачко искуство поклапа са темом пројекта)

За пројекте се могу пријавити и интернационални кандидати.                                 
Радни језик пројеката је енглески.

Рок за пријаву је 16.март 2012.

Напомена: до наведеног рока треба послати путем мејла само "Statement of Interest"(форму можете преузети на сајту)
Више о понуђеним пројектима и програмима можете видети на:
http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/vacant-projects/

Више о пријави можете видети на: http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/

 


 


ЦИТОСКЕЛЕТ У МИГРАЦИЈИ И ИНВАЗИЈИ ЋЕЛИЈА - мастер или докторске студије
Институт Кири (Париз, Француска)

Институт Кири (Париз, Француска) организује курс за студенте мастер или докторских студија на тему “ЦИТОСКЕЛЕТ У МИГРАЦИЈИ И ИНВАЗИЈИ ЋЕЛИЈА” у трајању од 16. до 20. априла 2012.
Општи циљ овог програма јесте разумевање улоге цитоскелета у миграцији и инвазији ћелија на различитим нивоима : молекуларном, ћелијком и у живом организму.

Списак тема је следећи:
Улога цитоскелета у облику ћелије
Покретљивост на бази актинских филамената 
Фокалне адхезије
Миграција ћелија у ограниченом окружењу
Миграција дендритских ћелија
Појединачна и колективна миграција ћелија
Миграција ћелија током морфогенезе ткива  
Инвазивна миграција малигних ћелија
Имиџинг миграције и инвазије ћелија in vivo 

Уколико на Вашем факултету постоји заинтересовани студент коме овај курс може бити од значаја, саветујемо подношење пријаве.

Нема трошкова регистрације, а Институтут Кири ће обезбедити храну за све студенте. Путне трошкове сноси лабораторија подносиоца пријаве. Биће обезбеђен довољан број путних стипендија које ће покрити трошакове смештаја.

Рок за предају апликација је 1. фебруар 2012.

Više informacija i registracija:
http://enseignement.curie.fr/en/content/4th-course-cytoskeleton-cell-migration-and-invasion-2012

E-mail : cytoskeleton2012@curie.fr

Контакт: Guillaume Montagnac
Danijela Vignjevic
Institut Curie, Paris, France
Tel: + 33 (0)1 56 24 63 66/67


 

WUS AUSTRIA

Поштовани,

WУС Аустриа има задовољство да Вас обавести да наставља имплементацију програма подршке државним универзитетима у Србији. Актуелни уговорни период (октобар 2007 – октобар 2010) је продужен и покриваће и наредну академску годину (закључно са крајем летњег семестра академске 2010/11).

Активни програми су:

Master Studies Development Program је првобитно представљао програм подршке развоју једногодишњих тржишно оријентисаних мастер студија. Нови конкурс предвиђа модификацију већ акредитованих мастер студија на нивоу појединачних модула, без обзира да ли се ради о једногодишњим или двогодишњим. Чврсто заснован на принципима Болоњске декларације он промовише напредне иницијативе, нове технологије и иновативне методе учења у циљу повезивања универзитетске наставе и тржишта рада.

За средства могу аплицирати сви факултети уз подршку матичног универзитета. Сваки поједини пројекат подразумевао би реструктурирање или развој нових појединачних модула у оквиру постојећих програма на мастер студијама (пројекат би обухватао минимално 3 а максимално 7 предмета распоређених у један модул). Предавач сваког појединачног предмета могао би да рачуна на фонд за набавку савремене иностране или домаће стручне литературе, студијски боравак на релевантној високошколској институцији у оквиру ЕУ, док би на нивоу модула била предвиђена и одређена средства за набавку опреме (компјутерске, лабораторијске, микроскопске…) која би била коришћена у настави. Обавеза факултета би била да публикује уџбеник/скрипту за сваки предмет у оквиру подржаног модула.

Будући да је реч о тржишно оријентисаним програмима, пројекат подразумева партнерство са потенцијалним послодавцима (домаће или стране компаније, државне институције и сл.). Под подршком се могу подразумевати различити доприноси успешној реализацији програма:

 1. кофинансирање набавке опреме
 2. обезбеђивање internship-ова за студенте
 3. обезбеђивање студентских пракси
 4. стипендирање студената
 5. стављање властите опреме на располагање факултету током наставе
 6. предавања за студенте која би држали стучњаци из компаније
Поред повезивања са тржиштем рада (потенцијалним послодавцима), фокус ће бити и на сарадњи са европским (предност имају аустријске) високошколским институцијама, у форми партнерског односа. Партнерска институција ће имати важну улогу у развоју програма.

Као пратеће мере у оквиру програма на располагању факултетима ће бити и подршка за развој електронски подржаног учења, у виду организовања тренинга и консултација за наставно и помоћно особље, као и модификовани Brain Gain Program, уколико се оцени да одређене празнине у настави може да покрије неки гостујући предавач или предавачи.

У циљу обезбеђивања што квалитетније стручне евалуције програма замолићемо факултете да што је пре могуће нашој канцеларији доставе попуњене апликационе формуларе (који су доступни на нашој wеб презентацији http://www.wus-austria.org/project/0/23.html, као и детаљне инструкције). Крајњи рок за предају апликација и пратеће документације је 15. септембар 2010.

Brain Gain Program Plus: Реч је о програму који за циљ има ублажавање последица тзв. процеса “одлива мозгова” на факултетима државних универзитета у Србији. WUS AUSTRIA подржава краће (до три недеље) односно дуже (једносеместралне) боравке наших професора, асистената и истраживача (који су из ових или оних разлога били принуђени да своје академске каријере наставе у иностранству) на матичним високошколским институцијама у Србији. Током краћег боравка од њих се очекује да одрже одређени фонд предавања за студенте (основних, мастер или докторских студија) док су током семестралног боравка поред наставе у фокусу и истраживачки рад и менторства.

WUS AUSTRIA покрива трошкове пута (до одређеног износа) и хонорара, а од факултета се очекује да обезбеди смештај за гостујућег предавача.

Напомена: Поред предавача који воде порекло са ових простора, у обзир за конкурисање долазе и предавачи са аустријских високошколских институција без обзира на држављанство.

Све релевантне информације можете добити на нашој wеб-презентацији: www.wus-austria.org/project/0/21.html

Academic Information Center (AIC) – Центар пружа информације о високом образовању и могућностима студирања и усавршавања у Аустрији, те промовише програме подршке учешћу у заједничким пројектима са колегама из иностранства.

Конкурси за наведене програме су званично отворени, а све неопходне информације, укључујући апликационе формуларе и детаљне инструкције, можете наћи на адреси www.wus-austria.org.  

Молимо Вас да ову информацију пренесете свима за које сматрате да би могли бити заинтересовани.

У нади да ћемо и убудуће успешно сарађивати, срдачно Вас поздрављамо.

WUS Austria,
Канцеларија у Београду
Belgrade Office


SUMMER SCHOOL 2010 OF THE GERMAN SOCIETY FOR GENE THERAPY

The Hematopoietic System as Tool and Target for Gene Therapy
September 08 - 10, 2010
CMMC-Research Building
Robert-Koch-Str. 21, 50931 Cologne (Germany)
University of Cologne

More detail here.


INTERNATIONAL MASTER PROGRAM IN BIOMEDICAL SCIENCES

A fresh and clear look, the possibility to apply online, a facebook widget and much more you can find on the new website of the "International Master Program in Biomedical Sciences" (IMBS), a joint program between the University of Freiburg (Germany) and the University of Buenos Aires (Argentina). Learn more: www.biomedmaster.org


21ST EUROPEAN STUDENTS` CONFERENCE

Dear fellow students,
We are the organising committee/team of the 21st European Students’ Conference, which will take place at the Charité - Universitätsmedizin Berlin Campus Virchow from the 14th-17th October 2010. We hereby cordially invite you to this year’s conference!

Our patrons Prof. Annette Schavan, the Federal Minister of Education and Research, Dr. Philipp Rösler, the Federal Minister of Health and Klaus Wowereit, the Mayor of Berlin and we would like to invite you to participate actively in this year’s ESC. Please submit ans abstract of your research project in any medical field by June 1st 2010 at the latest!

You can apply for an oral or for a poster presentation. For all those, who would just like to take part in one of the numerous workshops, for example “The Art of Presenting a Paper,” or listen to the lectures of internationally renowned scientists such as Prof. Dr Francis Lévi (INSERM, Université Paris XI), Prof. Dr. Dr.h.c.mult Walter Siegenthaler (Unispital Zurich, Switzerland), Prof. Dr. Bernd Dörken (Charité), it is possible to attend our conference as a passive participant WITHOUT presenting a paper of your own!!!

Further details on the ESC, the program overview as well as the application system are available on our website:
www.esc-berlin.com

Submit your abstract!!!
The deadline is 1st June 2010!!!

Below you will find our international “Call for Abstracts”. We would be very grateful if you could forward this email to your friends and fellow students from all over the world. The ESC is NOT restricted solely to European participants!
We are looking forward to seeing you in October,
Your 21st ESC-Team

PS: If you have any questions, please do not hesitate to contact us at: info@esc-berlin.com !


 

CEI RESEARCH FELLOWSHIP PROGRAMME (CERES)

The CEI Executive Secretariat offers 11 post-doctoral fellowships in the context of the CEI Research Fellowship Programme – CERES, co-funded by the EC through its Seventh Framework Programme for Research and Technological Development – Marie Curie Actions. The duration is 12 months, experienced researchers1 from CEI Member States are eligible.
More details here

 


 

IMBS Newsletter February 2010

The new integrated MSc/PhD program of the University of Buenos Aires, Argentina, and the Albert-Ludwigs-University, Freiburg, Germany, begins in October 2010 for the Class of 2012. More details here

 

 


Мастер програм из молекуларне медицине
Charite - Kampus Mitte Tucholskystral5e 2
10117 Berlin-Mitte

Координатор програма:
Гђа. Naomi VVeizenbaum
Тел:++49-(0)30 450 528 373
Факс:  ++49-(0)30 450 528 934
naomi.weizenbaum@charite.de
www.molecular-medicine-berlin.com

Поштовани,

Медицински факултет клинике Charite у Берлину је недавно започео спровођење међународног мастер програма из молекуларне медицине. Овај двогодишњи програм се у потпуности спроводи на енглеском језику, а трошкове школарине сноси Charite.

Програм почиње сваке године у октобру и пре свега је намењен студентима који су дипломирали у области природних наука, студентима медицине, као и докторима медицине.

Били би смо Вам веома захвални уколико би сте поставили постер на адекватно видљиво место и поделили брошуре студентима како би могли да се упознају са овим програмом.

Молимо Вас да за све додатне информације погледате насу интернет страну: www.molecular-medicine-berlin.com .

С'поштовањем,
Naomi VVeizenbaum
Програм Координатор
Мастер Програм из Молекуларне Медицине       
   

 

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.